Digitale activa

Singapore wil cryptocurrencies vrijstellen van belasting

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Singapore is van plan om cryptocurrencies, die bedoeld zijn om te functioneren als ruilmiddel, vrij te stellen van Goods and Services Tax (GST). Dit meldt Cointelegraph op maandag 8 juli.

De voorgestelde vrijstelling, indien geaccepteerd, zal op 1 januari 2020 van kracht gaan en zal het huidige systeem vervangen, waarbij het aanbod van digitale betaaltokens als een belastbare dienst wordt gezien.

Het document beschrijft de verandering als volgt:

“Het uitwisselen van digitale betaaltokens voor fiat-valuta of andere digitale betaaltokens zal worden vrijgesteld van GST (BTW).”

Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dash, Monero, XRP en Zcash worden naar verluidt gezien als cryptocurrencies die voldoen aan de definitie van digitale tokens die zijn ontworpen om te functioneren als ruil-/betaalmiddel.

Stablecoin zullen echter nog niet onder deze definitie vallen en hier zal dus nog wel belasting over betaald moeten worden.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN