Start-up wil miljoenen geldautomaten upgraden om Bitcoin te verkopen

De Canadese exchange Coinsquare, heeft software gekocht waarmee traditionele geldautomaten cryptocurrency zoals bitcoin (BTC) kunnen verkopen. Dit meldde businesswire op 3 juli.

Coinsquare kondigde een investering in het bedrijf Just Cash aan. De Amerikaanse FinTech-start-up Just Cash heeft een software ontwikkeld waarmee gebruikers cryptocurrency direct via traditionele geldautomaten kunnen kopen. Dit allemaal zonder de behoefte aan extra hardware of mobiele applicaties.

“Coinsquare is het grootste cryptocurrency-bedrijf in Canada, dus het was logisch om elkaars expertise te gebruiken en samen te werken om onze oplossing beschikbaar te maken voor miljoenen gebruikers wereldwijd. We geloven dat onze software een natuurlijke uitbreiding zal zijn van het enorme ecosysteem van Coinsquare.”

Na de investering, waarvan het bedrag niet is bekendgemaakt, zal het Just Cash-team toetreden tot Coinsquare en opereren onder het merk Coinsquare.

De CEO van Coinsquare, Cole Diamond, zei het volgende:

“Het nieuwe initiatief weerspiegelt de missie van de onderneming om adoptie naar de crypto-industrie te brengen. Doordat het mogelijk wordt om crypto-aankopen te doen via geldautomaten, zal cryptocurrency eindelijk de massa bereiken.”

Hoewel het persbericht niet aangeeft hoeveel geldautomaten Coinsquare op het oog heeft, kan de start-up desondanks nu crypto-mogelijkheden bieden voor miljoenen bestaande geldautomaten wereldwijd.

Diamond voegde hier nog het volgende aan toe:

“Door miljoenen bestaande geldautomaten wereldwijd te gebruiken, kunnen we nu de kloof verkleinen en nieuwe gebruikers de gemakkelijkste en meest betrouwbare ervaring bieden om cryptocurrency aan te schaffen. Bitcoin is voor velen onbekend, maar geldautomaten niet.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!