President van Uganda leidt Blockchain Conference in Kampala

De president van Uganda, Yoweri Museveni, zal de Africa Blockchain conferentie in 2019 leiden. Dit meldde Kabuubi Media Africa op 24 juni.

Volgens het rapport vindt de Afrika Blockchain conferentie in 2019 plaats van 3 juli tot 4 juli. Het thema is ‘Afrika 4.0: Afrika voorbereiden op de 4e industriële revolutie’. De onderwerpen van de conferentie zijn FinTech, betalingssystemen en de toekomst van het onderwijs.

President Museveni heeft zich tijdens zijn toespraak in Oeganda positief geuit over blockchain-technologie. Museveni zou verschillende economische gebieden hebben genoemd waarvan hij vindt dat deze moeten worden ondersteund door blockchaintechnologie: landbouw, productie en verwerking en de ICT-sector.

Blockchain bedrijf CryptoSavannah zal een van de organisatoren zijn voor de 2019 conferentie. De directeur van de onderneming, Noah Baalesanvu, zei het volgende over cryptocurrencies in Afrika:

“Er wordt veel waarde gehecht aan cryptos met belangrijke markten zoals Nigeria, Kenia en Zuid-Afrika.”

In 2018 werkte CryptoSavannah samen met de grote cryptocurrency-exchange Binance. Het doel van deze samenwerking is om financiële steun te krijgen voor de groei van blockchain in Oeganda. Binance-CEO Changpeng Zhao beweerde dat zijn organisatie duizenden banen in het land zou creëren.

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Bron: Cointelegraph

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!