Franse Bank gaf aan dat Libra wellicht een bankvergunning nodig heeft

De gouverneur van de Franse Bank, Francois Villeroy de Galhau, zei dat Libra, de stablecoin van Facebook, moet voldoen aan de voorschriften tegen het witwassen van geld en bankvergunningen moet aanvragen als het bankdiensten gaat aanbieden. Dit rapporteert Reuters op dinsdag 25 juni.

Villeroy gaf tijdens een interview met het Franse tijdschrift l’Obs toe dat er ruimte was om grensoverschrijdende geldoverschrijvingen te verbeteren. Echter wees hij er ook op dat het Libra-project van Facebook moet voldoen aan de bestaande regelgeving voor het bankwezen, omdat de risico’s worden vergroot door de anonimiteit die Libra-gebruikers zouden hebben.

Hij zei:

“Als het project verder wil gaan dan betalingen, zoals het aanbieden van bankdiensten zoals deposito’s, dan moet het worden gereguleerd als een bank met een bankvergunning in alle landen waar het actief is. Anders zou het illegaal zijn.”

Reuters meldde ook dat een plaatsvervangend lid van de raad van bestuur van de Zwitserse nationale bank, Thomas Moser, aangaf dat hij ruimdenkend is met betrekking tot het cryptocurrency-project van Facebook:

“Over het algemeen vind ik het een interessante ontwikkeling en ik ben er redelijk gerust over. Ze hebben duidelijk aangegeven dat ze bereid zijn om volgens de regels te spelen, ze hebben contact opgenomen met de toezichthouders.”

Afgelopen week hebben wij al diverse artikelen geschreven over Libra en hoe de wereld op het project van Facebook reageerde. Dit geeft maar weer aan hoe de meningen verdeeld zijn over het project. Sommige zien Libra als een gevaar en anderen zien het als een goede ontwikkeling.

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!