Unibright review

Unibright beschrijft zichzelf als een “uniform framework voor, op blockchain gebaseerde, bedrijfsintegratie.” Maar wat betekent dat? In principe stelt Unibright bedrijven in staat om blockchain technologie te gebruiken, zonder de hoge kosten en de vele tijd die het momenteel met zich meebrengt.

Unibright heeft een visuele workflowontwerper gecreëerd waarmee bedrijven smart contracts kunnen maken, op een blockchain naar keuze (op dit moment ondersteunen ze alleen NEM, Ethereum, Hyperledger, Tolar, EOS en de DAML-code van Digital Assets, echter zijn ze dit constant aan het uitbreiden) zonder de nodige codeer ervaring. Het is dus mogelijk om workflows op de blockchain te creeren, zonder ervaring te hebben met software, blockchain technologie of smart contract ontwikkeling.

Unibright is bruikbaar in vele businesscases, waaronder businesscases waar de goedkeuring door meerdere partijen nodig is, levensduur van activa, bewaking van verzendprocessen en facturen, etc. Daarnaast is Unibright te integreren met bijna alle bestaande ERP systemen en is het dus niet nodig om over te stappen naar een ander systeem. Mochten je klanten een ander systeem gebruiken? Dan is dat ook geen probleem, omdat Unibright er voor zorgt dat de communicatie met alle systemen soepel verloopt.

Tevens is Unibright één van de oprichters van INATBA. De International Association of Trusted Blockchain Applications (INATBA) is een initiatief van de Europese Commissie. INATBA brengt bedrijven (van micro-formaat tot Fortune 500 bedrijven), overheden, toezichthouders en consumenten (die werken met blockchain technologie) samen.

Waarom Unibright?

Één van de grootste uitdagingen voor de adoptie van blockchain technologie is het verbeteren van de bruikbaarheid en het overbruggen van de bestaande kenniskloof als het gaat om het ontwerpen, ontwikkelen, implementeren en gebruiken van blockchain-gebaseerde systemen. Bovendien zijn hooggekwalificeerde blockchain-ontwikkelaars schaars en erg duur. Dit is een grote drempel voor bedrijven om met blockchain aan de slag te gaan. Aan de andere kant beginnen bedrijven steeds meer inzicht te krijgen in het potentieel van blockchain en wat voor impact het zou kunnen hebben op hun huidige activiteiten.

Blockchain heeft dus duidelijk veel voordelen voor bedrijf, echter aarzelen bedrijven toch om de nodige stappen te nemen, als het gaat om blockchain-integratie. Dit is meestal te wijden aan onzekerheid over de use-cases, hoge kosten en een gebrek aan kennis over de technologie.

Hier speelt Unibright goed op in. Het project is dus een uniform framework, dat op algoritmische wijze is ontworpen om de processen van blockchain-integratie te vereenvoudigen. Het Unibright-framework is ontworpen om interoperabiliteit tussen blockchains en systemen mogelijk te maken, en biedt een volledige reeks aan componenten om informatie te verbinden tussen alle bestaande bedrijfssystemen, waardoor de efficiëntie en productiviteit toeneemt. Het Unibright-framework is dus blockchain-agnostisch en is bedoeld om bedrijfsintegratiescenario’s visueel te beschrijven, om integratie voor bedrijven zo eenvoudig, kostenefficiënt en veilig mogelijk te maken.

Alles op één rijtje

Bedrijven over de hele wereld tonen dus grote interesse in blockchain technologie, echter begrijpen zij niet hoe ze dit in hun bedrijf kunnen implementeren en wat blockchain technologie voor hen kan betekenen.

De belangrijkste problemen:

  • Blockchain-ontwikkelaars zijn erg duur.
  • Integratie van bestaande ERP / IT-systemen met verschillende blockchains is veel te ingewikkeld.

De oplossing van Unibright

Je kan Unibright’s oplossing een beetje vergelijken met het maken van een website met en zonder WordPress. Zonder WordPress (of tegenhangers van WordPress) is het erg lastig om een website te creëren, mits je weinig kennis hiervan hebt. Als je er voor kiest om een website met WordPress te maken, is het een stuk makkelijker omdat er veel dingen automatisch voor je worden gedaan. Het is dan alleen een kwestie van overzicht houden van hoe je bepaalde zaken ingericht wil hebben en wat je wil wat er gebeurd als er een bepaalde actie uitgevoerd wordt op je website.

Unibright is eigenlijk de WordPress van blockchain technologie. Met de sjablonen die Unibright aanbiedt, kunnen bedrijfsprocessen worden geïmplementeerd in de vorm van smart contracts, met verschillende blockchains, zonder dat hier diepgraande programmeerkennis voor nodig is. Dit maakt de drempel om blockchain technologie te gaan gebruiken een stuk lager en zo hoopt Unibright adoptie van deze baanbrekende technologie te bevorderen.

Het team

Advisors

Als er gekeken wordt naar het team van Unibright, dan valt het op dat er twee Nederlanders in zitten (Jack en Ruud). Wij hebben Ruud al eerder gesproken in onze podcasts (check hieronder de podcasts)

Verder valt op dat de directie veel ervaring heeft in hun vakgebied. Zo heeft Marten Jung een Master in de computerwetenschappen en meer dan 20 jaar ervaring in bedrijfsmodellering en software-ontwikkeling, Stefan Schmidt heeft een Master of Computer Science en ruim 20 jaar ervaring in bedrijfsmodellering en software-architectuur en Ingo Sterzinger is een full stack-ontwikkelaar met meer dan 15 jaar ervaring in de ontwikkeling van webtoepassingen en tevens is hij een ondernemer die framework oplossingen biedt voor contentmanagement.

Token informatie

Naam: Unibright
Ticker: UBT
Total Supply: 150.000.000
Circulating Supply: 140.984.219
Huidige prijs: $ 0,021
Huidige marketcap: $3.025.319
Waar te koop: Hotbit
Website: https://Unibright.io

UBT token

Het UBT-token is een utility-token. Klanten moeten betalen met UBT-tokens om platformfuncties en -services te gebruiken. Er is een soort abonnementsmodel die wordt berekent op basis van het aantal transacties die het bedrijf elke maand gaat uitvoeren. De eerste keer dienen bedrijven de tokens op de open markt te kopen (een exchange) en vervolgens kunnen ze hun eigen tokens maandelijks terug kopen voor een vast bedrag van $0,14 per token.

Roadmap

Conclusie

Het concept van Unibright is erg innovatief en kan zorgen voor massa-adoptie bij bedrijven en dit is waar, in mijn ogen, adoptie echt begint. Ik heb de demo mogen uitproberen en het werkt erg makkelijk en met de juiste begeleiding is het mogelijk om een eigen workflow te ontwerpen, die past bij de behoefte van je organisatie. Het enige negatieve wat mij opvalt is dat er weinig blockchains ondersteund worden op dit moment.

Als er gekeken wordt naar het team dan zie je dat er veel ervaring in huis is. Dit is ook terug te zien in de releases die ze tot nu te gedaan hebben. Daarnaast zijn ze ook druk bezig met het opleiden van het ‘gewone’ publiek. Zo hebben ze afgelopen maand een workshop gehouden in Den Haag, waarbij ze uitlegden hoe smart contracts, via Unibright, gemaakt konden worden.

Kortom, Unibright is, in mijn ogen, een solide project met veel potentie om de WordPress van blockchain technologie te worden.

Disclaimer: Dit is een betaalde review. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in de review.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!