Rusland overweegt cryptocurrency-handel toe te staan

Een vertegenwoordiger van het Russische Ministerie van Financiën (MinFin) zegt dat het ministerie overweegt om cryptocurrency-handel toe te staan. Dit meldde het Russische Interfax op vrijdag 21 juni.

Volgens de publicatie zei de vice-minister van Financiën, Alexei Moiseyev, dat, hoewel MinFin nog geen definitief besluit heeft genomen, cryptocurrency-handel in de komende wet toegestaan zou kunnen worden in de Russische Federatie.

Vorig jaar werd er een wetsvoorstel dat het gebruik van cryptocurrencies verbood als betaalmiddel aangenomen.

Anatoly Aksakov, hoofd van de Doema Financial Market Committee, noemde het mogelijke besluit een compromis en wees erop dat de Financial Action Task Force (FATF) Rusland heeft aanbevolen om tegen het einde van dit jaar een wetsvoorstel aan te nemen dat de circulatie van cryptocurrencies regelt. De Doema verwacht dan ook de komende twee weken het belangrijkste crypto-wetsvoorstel “Over Digitale Financiële Activa” (DFA) aan te gaan nemen.

Ook deze week brak nieuws dat het hoofd van de Bank of Russia zei dat ze de mogelijkheid onderzoeken om een ​​digitale valuta van de centrale bank (CBDC) te lanceren. Dit staat echter niet op korte termijn gepland om gelanceerd te worden.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!