De centrale bank van Rusland overweegt eigen cryptocurrency

De centrale bank van Rusland heeft aangegeven dat de institutie op een dag zijn eigen digitale valuta zou kunnen lanceren. De voorzitster Elvira Nabiullina vertelde tijdens een conferentie dat zij hiervoor mogelijkheden onderzoeken. Elvira Nabiullina, zei het volgende:
“Wat belangrijk is voor een digitale valuta van een centrale bank (CBDC), is dat de technologie betrouwbaarheid en continuïteit moet waarborgen.”
Een andere vraag is of burgers al in staat zijn zijn om contant geld achter zich te laten. Volgens Nabiullina:
“Het zal handiger zijn, het is elektronisch geld voor mensen, voor burgers. Zijn we als samenleving klaar om contant geld te weigeren?”
Hoewel sommige landen bijna vrij van contant geld zijn geworden, hebben anderen nog steeds de voorkeur voor fysiek geld, zei ze. Vooral vanwege de privacy en anonimiteit. Ze eindigde met enig advies aan de onderzoekers van de centrale bank. Ze zei dat ze de voordelen van CBDC’s vergeleken moesten hebben met andere betaalmethoden, zoals snelle bankbetalingen. De Russische autoriteiten waren vooral sceptisch over cryptocurrency maar hun mening hierover verandert langzaam. De Doema, het Russische wetgevende huis, is ook in de richting van het passeren van een cryptocurrency-wetgeving, hoewel het niet waarschijnlijk is dat een geplande voltooiingstijdlijn van deze lentesessie wordt gehaald. Lees hier het volledige artikel! Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram. Bron: Coindesk

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!