Rusland neemt wetsvoorstel omtrent digitale valuta’s aan

Het Russische parlement heeft in de tweede lezing het wetsvoorstel “Over Digitale Financiële Activa” aangenomen. Dit wetsvoorstel is gericht op het formuleren van nationale cryptocurrency-wetgeving. Dit volgens een verklaring die op dinsdag 5 maart op de website van het parlement is gepubliceerd. Het Russische parlement, heeft de wijzigingen in het Burgerlijk Wetboek van de Russische Federatie aangenomen met betrekking tot digitale rechten, die het regelgevende kader op het gebied van de digitale economie vormen. Het wetsvoorstel heeft echter aanleiding gegeven tot veel discussie. Voorafgaand aan de goedkeuring heeft President Poetin de regering toegesproken en gevraagd om de bespoediging van het regelgevende kader omtrent digitale valuta’s en om voor juli 2019 met duidelijkheid te komen. Vyacheslav Volodin, de voorzitter van de Doema en co-auteur van het wetsontwerp, heeft benadrukt dat de aangenomen wetsvoorstellen erop gericht zijn om onduidelijkheden in verband met het concept van digitale rechten, op te lossen. Hij zei verder:
“Na de goedkeuring van de wet zullen burgers en rechtspersonen aanvullende garanties krijgen, waardoor ze actiever kunnen deelnemen aan de ontwikkeling van de economie van de toekomst.”
Dit bericht is vrij verrassend, omdat er in medio februari er nog aangegeven werd dat de minister van Justitie van Rusland geen noodzaak zag om een wetgeving omtrent cryptocurrencies te introduceren. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!