Libra kan meer mainstream adoptie krijgen dan Bitcoin

Zoals eerder aangegeven heeft Facebook vandaag hun whitepaper gepubliceerd voor het cryptoproject, genaamd Libra. Daarnaast heeft Facebook gezegd dat het van plan is om Calibra, een crypto-wallet die ontworpen is voor Libra, te integreren in WhatsApp en Messenger. Dit zorgt ervoor dat miljarden gebruikers geïntroduceerd zullen worden aan Libra.

Dit volgens een artikel dat op dinsdag 18 juni geplaatst werd op CCN.

Dit zal, volgens Michael Levine van Pivotal Research, ervoor kunnen zorgen dat Libra een grotere mainstream adoptie zal gaan zien dan Bitcoin (BTC).

Hoewel Bitcoin en Libra geen directe concurrenten van elkaar zijn, gaf Levine tegen CNBC wel aan dat Libra, vanwege de stabielere waarde, meer geschikt is voor mainstream adoptie. Hij zei het volgende:

“Één van de uitdagingen rond crypto, buiten het debat over wat het echt waard is als store-of-value, maar in feite hebben retailers, en ook nogal wat grote internetbedrijven, ervoor gekozen om samen te werken met Facebook in de betalingsruimte. Deze bedrijven zijn waarschijnlijk niet bereid om Bitcoin, of een soortgelijke cryptocurrency, te accepteren als zij niet weten wat de waarde over een maand zal zijn. Het zou met 10% kunnen stijgen of het zou met 10% kunnen dalen.”

Vandaag publiceerde Facebook de whitepaper van Libra. Wij hebben hier een kleine samenvatting over geschreven. Lees hem hier!

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!