Binance gaat een aan Bitcoin gekoppelde cryptocurrency lanceren (BTCB)

De grote cryptocurrency exchange Binance heeft BTCB, een token die gekoppeld is aan Bitcoin (BTC), op zijn native blockchain, de Binance Chain, aangekondigd. Deze aankondiging werd op maandag 17 juni gedeeld door Binance in een blogpost.

De token zal verhandelbaar worden op Binance en op de Binance DEX. Verder is BTCB pas het begin van een reeks gekoppelde cryptocurrencies die op de Binance Chain gecreëerd zullen worden.

Binance geeft aan dat BTCB voor 100% wordt ondersteund door Bitcoin, waarbij de reserves gemakkelijk zichtbaar zijn omdat ze worden geregistreerd op de openbare blockchain.

Het bericht legt ook uit dat het maken van aan cryptocurrency-gekoppelde tokens op de Binance Chain, gebruikers van de Binance DEX toegang geeft tot tokens die hun eigen blockchains hebben en niet op de Binance Chain staan. De gebruikers zijn dan wel in staat om deze tokens indirect te kopen en op de prijs te speculeren.

Bovendien zegt Binance dat een grotere selectie van tokens op de gedecentraliseerde beurs zal resulteren tot meer volume en liquiditeit. Toch geeft het bedrijf toe dat een dergelijke aanpak de decentralisatie in gevaar brengt:

“Hoewel deze aanpak meer gecentraliseerd is dan atomic swaps, geloven we dat dit voor de meeste handelaren een hogere mate van gebruiksgemak biedt. En de meeste handelaren vertrouwen op dit moment Binance.com ook al met hun fondsen.”

Wil je traden in cryptocurrencies, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens 10% Commission Kickback Rate van ons. ?

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!