Walmart gaat deelnemen aan een blockchain-pilot

De grote retailer Walmart gaf op donderdag 13 juni aan dat het gaat deelnemen aan een blockchain-pilot voor het tracken van medicatie. Deze pilot zal in samenwerking zijn met IBM, KPMG en Merck. Dit is echter de tweede blockchain-pilot waar Walmart deel aan neemt. Vorige week gaf de retailgigant al aan dat het zou gaan deelnemen aan het MediLedger-consortium. Dit volgens een artikel dat gepubliceerd werd door CoinDesk op donderdag 13 juni.

Het verschil tussen de pilot van MediLedger en die van IBM, is dat MediLedger gebruik maakt van een privéversie van Ethereum (ETH), genaamd Parity, terwijl IBM gebruik gaat maken van Hyperledger Fabric. Walmart gaf zelf aan dat het meerdere opties aan het onderzoeken is en uiteindelijk de beste optie zal kiezen.

Het is al eerder gebleken dat Walmart de meerwaarde van blockchain technologie inziet. Zo rapporteerden wij vorig jaar september al dat Walmart, en zijn dochterbedrijf Sam’s Club, hun leveranciers van bladgroenten ging verplichten om een tracking systeem, op basis van blockchain technologie, te implementeren. Dit systeem, genaamd Food Trust, is ook ontwikkeld door IBM en wordt gebruikt om de beweging van groenten en fruit van boeren naar de retailers te volgen.

Een woordvoerster van Walmart, Marilee McInnis, zei het volgende:

“We zijn aan het leren wat het nut van deze pilots is, maar ons uiteindelijke doel is om een veiligere en transparantere leveringsketen voor onze klanten te creëren.”

Deze farmaceutische toepassingen worden steeds populairder, omdat de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) nu de goedkeuring van platforms, voor opname in een door de regering gemandateerd pilotprogramma, aan het voltooien is.

De Drug Supply Chain Security Act (DSCSA) vereist dat bedrijven receptgeneesmiddelen en vaccins, die in de Verenigde Staten worden gedistribueerd, kunnen traceren. Blockchain kan hier dus een belangrijke rol in gaan spelen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!