Telegram’s publieke verkoop zal in juli van start gaan

De langverwachte ICO van Telegram, die vorig jaar al gehouden werd voor institutionele beleggers en de grootste ICO aller tijden werd ($1,7 miljard), zal eindelijk ook hun publieke verkoop gaan starten. Dit volgens een bericht dat geplaatst werd op CoinDesk.

De verkoop zal plaats gaan vinden op Liquid exchange en zal mogelijk gemaakt worden door Gram Asia. Gram Asia is een Koreaans bedrijf en zij zijn de grootste token houders van de Gram-token.

Vanaf 10 juli zal de beperkte verkoop plaats gaan vinden, echter zal de volledig openbare verkoop in oktober plaats gaan vinden. De kosten per token en de hardcap is nog niet bekendgemaakt. Beleggers die zich aanmelden voor de verkoop, kunnen tokens kopen met Amerikaanse Dollars of de USDC stablecoin.

Volgens de verkooppagina van de Gram-token op Liquid exchange, “brengt TON snelheid en schaalbaarheid naar een multi-blockchain-architectuur die de noodzaak van minimale transactietijden en waterdichte beveiliging aanpakt.”

De ICO zal echter niet beschikbaar zijn voor iedereen. Zo zijn onder andere Amerikaanse en Japanse burgers uitgesloten van de ICO. Daarnaast wordt er vermeld dat de tokens pas vrijgegeven worden, nadat het mainnet live is gegaan.

Er staat:

“De tokens die worden verkocht, worden pas vrijgegeven nadat TON live is gegaan (mainnet-release), in overeenstemming met het leveringsschema. Kopers kunnen Gram-tokens niet overdragen, uit laten betalen of verhandelen, voordat ze worden vrijgegeven.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!