Bitcoin prijs analyse 5 juni, 2019 (week 23)

Bitcoin (BTC) hanteert op het moment van schrijven een prijs van $7790 (Coinbase).

Dagoverzicht

Zoals in het vorige artikel besproken (lees het vorige artikel hier) zagen wij deze correctie aankomen. We waren namelijk op het dagelijkse tijdframe een flinke bearish divergentie aan het vormen. Ook hadden wij de laatste pump & dump voor ogen. Heb jij hier op ingespeeld?

Tot op heden lijkt de Bitcoin prijs steeds verder te zakken en de prijsactie is erg zwak. We zijn uit de uptrend gevallen en Bitcoin zit inmiddels onder de EMA-21 op het dagelijkse tijdframe, wat voor mij een flinke bearish indicatie is. Dit is namelijk niet meer gebeurd sinds 7 februari, 2019.

Ook zien wij op het dagelijkse tijdframe dat wij op de MacD een bearish cross hebben gemaakt en dat wij op de RSI ook door de trendlijn heen zijn gevallen, die wij al aan het vormen waren sinds 5 december, 2018

4-uur overzicht

Op het 4 uur overzicht zien wij inmiddels dat de EMA-21 (4H) zich heeft gekruist met de EMA 50 en de EMA 100. Deze ‘Death’ cross hebben wij ook voor het laatste gezien op 17 februari. Flinke bearish indicatie dus. Het enige positieve signaal dat wij nog kunnen zien op het 4 uur tijdframe is dat wij support hebben gevonden op de EMA-200, echter is de vraag, hoelang zal deze nog houden…

Support levels

– $ 7500 (short term)

– $ 7140 (short term)

– $ 6810 (short term)

– $ 6400 (short term)

– $ 5960 (mid term)

– $ 5500 (mid term)

Resistance levels

– $ 8150 (short term)

– $ 8500 (short term)

– $ 8820 (short term)

– $ 9100 (mid term)

– $ 10.000 (mid term)

YouTube

In de meest recente video bespreek ik een aantal belangrijke levels waar wij naar dienen te kijken. In de video heb ik het over een re-test, wat zeker mogelijk is (rond de $8000), voordat wij verder down gaan. Ook bespreek ik de technische analyse van een aantal altcoins.

Conclusie:

Het sentiment is voor mij op dit moment erg bearish. We zitten onder een aantal belangrijke indicatoren. Ook is Bitcoin door zijn trendlijn heen gevallen. Omdat de prijsactie erg zwak is, zal het mij niet verbazen dat wij eerst nog zakken naar de $7100, daar een bounce zien (voor een B wave) richting de $7700, maar dat wij vanaf daar alsnog verder down gaan, om de ABC correctie volledig af te sluiten.

Dit artikel is geschreven door onze partners van Het Crypto Huis. Wil je meer informatie over wie zij zijn en wat zij doen? Klik dan hier om hun website te bezoeken of klik op de afbeelding hieronder! Je kan ze ook joinen op Telegram.

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!