Bitcoin prijs analyse 28 mei, 2019 (week 22)

Bitcoin (BTC) hanteert op het moment van schrijven een prijs van $8740 (Coinbase).

Dagoverzicht

Als we kijken naar de daily candles zien wij dat er flinke bullish bewegingen zijn gemaakt. Bitcoin heeft inmiddels zijn resistance van de $9000 al getest. Bitcoin had te maken met een klassieke patroon break-out van de $7900 naar de $9000. Daarbij is ook de target van de Symmetrical triangle / Ascending triangle behaald. (Net hoe je de lijnen tekent)

Ook heeft Bitcoin zijn dag afgelopen nacht afgesloten met een Doji star candlestick / Evening star candle stick, wat in de meeste gevallen een teken is van een trend switch.

Bearish Divergence op de daily (nog niet bevestigd)

Echter is er bij Bitcoin wel een gevaar op de loer. Als wij de daily chart uitzoomen (zie hieronder), dan kunnen wij zien dat er wel een enige divergentie begint te ontstaan. Echter is deze op de daily nog niet bevestigd. Voor een bevestiging van de divergentie, dienen wij aankomende 2 dagen negatief te sluiten, waardoor de divergentie bevestigd kan worden. Het gevolg van de divergentie kan gigantisch zijn. De reden hiervoor is dat wij dan wellicht de correctie wave (wave 4) begonnen zijn. Ook kunnen wij door de bearish divergentie uit de trendlijn op de RSI vallen (de middelste indicator op de afbeelding hieronder), die zich al aan het vormen is sinds 27 november, 2018.

4-uur overzicht

Op het 4 uur overzicht kunnen wij ook enige bearish divergentie spotten, die wel al is bevestigd. Ook zitten wij op het 4 uur tijdframe behoorlijk hoog in de Stochastic RSI, wat voor mij ook een teken is van een aankomende pullback.

Ook op de MacD zien wij dat zich een bearish cross aan het vormen is, die hieronder staat weergegeven met de gele cirkel.

Support levels

– $ 8500 (short term)
– $ 8130 (short term)
– $ 6810 (short term)
– $ 6400 (mid term)
– $ 5960 (mid term)
– $ 5500 (mid term)

Resistance levels

– $ 8998 (short term)
– $ 9400 (short term)
– $ 9680 (short term)
– $ 9970 (short term)
– $ 11.650 (short term)

of…. nog 1 push omhoog en dan een daling?

In de live lunch-time update heb ik (Elroy Heisterkamp) een korte toelichting gegeven over de scenario dat wij nog 1 push omhoog kunnen krijgen en dat wij daarna de correctie gaan voortzetten. Naar welke levels wij hiervoor kijken wordt besproken in de onderstaande video:

Conclusie:

Het sentiment is erg bullish en greedy op dit moment. Dit zijn voor mij signalen dat wij moeten oppassen. Na het analyseren van de indicatoren en de bearish divergenties die op veel verschillende tijdframes zichtbaar zijn, dienen wij extra voorzichtig te zijn.

Op het kleine tijdframe (1H) hebben wij nog enige ruimte om omhoog te gaan (dit hoeft zich niet uit te spelen), maar daarna dienen wij zeker rekening te houden met een triple top formatie of een topping out fase en wellicht de start van de correctie wave.

Dit artikel is geschreven door onze partners van Het Crypto Huis. Wil je meer informatie over wie zij zijn en wat zij doen? Klik dan hier om hun website te bezoeken of klik op de afbeelding hieronder! Je kan ze ook joinen op Telegram.

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.


Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!