Weekly BTC update door CryptoMichaël (1-6)

Een zeer interessante week in het koersverloop van Bitcoin (BTC) deze week. Niet alleen raakte we de 9,000 dollar weer aan, maar ook hebben we een daling naar 8,000 binnen 6 uur meegemaakt. Op het moment van schrijven staat de koers van Bitcoin op 8,500 op de exchange van Coinbase, met een piek van 9,000 dollar gedurende de week. Rustig aan kunnen we gaan spreken van een mooie opgaande markt en dat is wat iedereen in de cryptocommunity eigenlijk wel wilt zien.

Weekchart (W) – BTC

Op het moment van schrijven (dit is zaterdag 1 juni) is de wekelijkse candle nog niet gesloten, maar we hebben gezien dat de vorige weekcandle netjes gesloten is boven een weerstandsniveau van 8,200 dollar. Mede daarom is het interessant om te zien hoe de aankomende wekelijkse candle gaat sluiten, mocht dit boven de 8,200 dollar wederom zijn, dan kunnen we gerust naar de volgende opwaartse weerstand gaan kijken en die ligt bij 9,900-10,000 dollar.

Mocht er echter een daling in gezet gaan worden (welke nog niet te bespotten valt op de wekelijkse timeframe), dan zijn de volgende niveaus belangrijk: 7,300 & 6,800 dollar. Wat hiervoor nodig is, zal worden besproken bij de ingezoomde charts.

Dagchart (D) – BTC

Zoals op de hogere timeframes aangegeven, de belangrijkste niveaus zijn als volgt.

De weerstandsgebieden:

  • Naar boven kijkend een kleine weerstand, waar we deze week ook op teruggesprongen zijn: 9,000 dollar.
  • Grote weerstand op basis van de 2018 levels: 10,000 dollar.

De steungebieden:

  • Naar beneden kijkend hebben we een mooie test gezien op het 8,200 dollar niveau en daar hebben we op gesprongen. Dit is voor nu essentieel.

Hieronder liggen:

  • 7,300-7,350 dollar
  • 6,800 dollar

Op dit moment zit Bitcoin in een mooi kanaal omhoog en maakt het nog steeds hogere bodems en hogere toppen. Het moment dat 8,200 dollar als steunniveau wordt verloren, wordt het tijd om de lagere steunniveaus te bekijken en neerwaarts te denken.

Conclusie:

Op dit moment is er weinig aanleiding om aan te nemen dat de koers naar beneden gaat vallen of dat we ‘bearish’ zijn. De algemene tendens is ’the trend is your friend’. Op dit moment zijn er sinds 5 februari 2019 geen lagere bodems meer gezet en is de trend opwaarts. Mocht dit wijzigen, dan zullen we langzaam gaan consolideren, maar op dit moment begeven we ons in een mooie opgaande markt.

Heeft dit als betekenis dat we nu gelijk FOMO alles in moeten gaan slaan? Nee, de markt kan prima naar beneden gaan en op 6,800 of misschien 6,000 dollar een steun gaan vinden a la het 2015 principe.

Hiervan volledig uitgaan heeft geen zin. Persoonlijk zie ik daarom vanaf de opgaande markt Bitcoin weer als veilige haven in het handelen en gebruik ik alternatieve munten om meer Bitcoin te accumuleren.

Immers, het timen van een top is ontzettend lastig en levert je misschien 10-20% op, terwijl een altcoin dat binnen een dag al voor je goed kan maken.

Vond je deze analyse nou ook zo top en wil je op de hoogte blijven van alle analyses die CryptoMichaël maakt? Volg hem dan op Twitter door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!