Cryptopia vraagt faillissementsbeveiliging aan

De curator van de Nieuw-Zeelandse cryptocurrency exchange, Cryptopia, heeft faillissementsbeveiliging aangevraagd voor de gebruikersgegevens die zijn opgeslagen in de Verenigde Staten als onderdeel van de terugbetalingsprocedure. Dit volgens een verklaring die op maandag 27 mei werd bevestigd.

Cryptopia, dat in januari werd getroffen door een hack, heeft maandenlang samengewerkt met wetshandhaving over de hele wereld in een poging om de gestolen fondsen, met een waarde van ongeveer $16 miljoen, onder controle te houden. De exchange heeft nog getracht een doorstart te maken, echter was dit tevergeefs. Nu is het voor de exchange zaak om gebruikersgegevens te behouden, want zonder deze gegevens is het zo goed als onmogelijk voor Cryptotopia om de fondsen terug te betalen aan de gedupeerden.

De aangewezen curator, Grant Thornton, zei het volgende:

“We hebben deze stappen genomen om de Cryptopia-informatie, die wordt gehost en bewaard op servers in Arizona, te beschermen.”

Hij ging verder met:

“We verwachten dat het proces, van het herstellen van gegevens en het bepalen van hoe de distributie gedaan dient te worden aan rekeninghouders, minstens enkele maanden in beslag zal nemen.We begrijpen dat deze vertraging frustrerend zal zijn voor rekeninghouders. Daarom werken we eraan om deze problemen zo snel mogelijk op te lossen.”

Vorige week plaatsten wij nog een bericht waarin aangegeven werd dat de hackers lijken te zijn begonnen met het verplaatsen van de gestolen crypto naar meerdere wallets.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!