Nieuw-Zeelandse politie bevestigt onderzoek naar vermeende 3,6 miljoen hack van Cryptopia

De politie in Nieuw-Zeeland heeft bevestigd dat ze onderzoek doen naar wat lijkt op een grote hack van lokale cryptocurrency exchange Cryptopia met een waarde van minstens $3,6 miljoen. Dit meldde een persbericht op 16 januari. Op 14 januari stopte Cryptopia abrupt zijn website en exchange diensten, omdat het kwaadaardige activiteiten had ontdekt. De Cryptopia exchange liep een beveiligingsinbreuk op die tot grote verliezen leidde. Dit schreven functionarissen in een verklaring die op het Twitter account te zien was. Cryptopia heeft na de hack aangegeven dat het geen verdere opmerkingen zal maken over de lopende procedures, omdat het nu in handen is van een officiële politie onderzoeksteam. Momenteel kunnen we niemand op de hoogte stellen, omdat het nu een politiezaak is. Dit meldde één van de twee tweets die op dinsdag 15 januari is gepubliceerd. Volgens de politie bevindt het onderzoek zich nog steeds in het stadium van het vaststellen van de volgorde van de gebeurtenissen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!