Cryptopia hackers verplaatsen geld naar minstens vier wallets

De dieven van de Cryptopia hack, die minstens $16 miljoen in ether hebben gestolen, lijken te zijn begonnen met het verplaatsen van de gestolen crypto in meerdere wallets. In januari ging Cryptopia offline voordat het bekendmaakte dat het een beveiligingsinbreuk had gehad. Dit leidde tot enorme verliezen met ernstige gevolgen. Alhoewel de onderneming het bedrag nooit heeft bekendgemaakt, schatten zelfstandige analyse-ondernemingen dat een hacker of de hackers er met meer dan $16 miljoen aan ethereum en andere tokens vandoor zijn gegaan. Op 15 mei besloot de exchange om zijn handel stop te zetten en plaatste een nieuwsbericht over liquidatie:
“Ondanks de inspanningen van het management om de kosten te verlagen en de onderneming rendabel te maken, werd besloten dat de benoeming van vereffenaars in het beste belang van klanten, personeel en andere belanghebbenden was. Gezien de ingewikkelde complexiteit verwachten we dat het onderzoek maanden in plaats van weken zal duren.”
Cryptopia
Afbeelding met dank aan CoinFirm
Volgens een analyse van CoinFirm, verplaatsen de hackers dat geld in afzonderlijke wallets, waaronder twee die direct met Huobi zijn verbonden. “De Cryptopia-hacker heeft 30.790 ETH ($7.67M) verplaatst van het laatste rode adres naar het gele adres, dit is een nieuw adres van de hacker. Het gele adres heeft nog steeds 29.770 ETH”, zei Grant Bladesdell van CoinFirm. Twee andere adressen – hier en hier – ontvingen gecombineerd 1010 ETH. Dit terwijl nog eens 10 ETH belandde in wat een Huobi stortadres leek te zijn, gevolgd met een transactie naar een Huobi wallet. Dit doet vermoeden dat de hackers zich voorbereiden op het uitbetalen van geld via deze exchanges. Cryptopia en Etherscan
Vanaf ongeveer 20:00 uur op 20 mei verhuisde nog eens 30.788 ETH naar een nieuwe set wallets.
Cryptopia Hack
Hoewel het onduidelijk is wat er precies met deze ether gebeurt terwijl het van wallet naar wallet gaat, is het duidelijk dat de 16 miljoen dollar niet lang stil zal blijven zitten. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!