Epic Games gaat samenwerken met The Abyss

Epic Games, het bedrijf achter de succesvolle videogame Fortnite, heeft aangekondigd dat het samen gaat werken met blockchain-game-distributieplatform The Abyss. Dit werd in een persbericht, dat op donderdag 23 mei werd gedeeld met Cointelegraph, aangekondigd.

Het persbericht meldt dat de samenwerking ontwikkelaars van The Abyss toegang zal bieden tot het Unreal Developers Network. Deze engine wordt vaak gebruikt voor zogeheten triple-A- of blockbuster-games en staat bekend als één van de engines die in staat is om de meest geavanceerde graphics te leveren.

Epic Games vereist dat ontwikkelaars driemaandelijkse betalingen doen die gelijk zijn aan 5% van hun rendement, zodra er meer dan $3000 wordt verdiend.

Een woordvoerder van Epic Games gaf in een e-mail commentaar op de samenwerking:

“De samenwerking is gericht op het aantrekken van meer gamingstudio’s en -titels naar het Abyss-platform, evenals ondersteuning van Unreal Engine-ontwikkelaars bij de adoptie van cryptocurrencies. Meer specifiek zullen ze ABYSS-tokens, voor zowel game- als in-game-aankopen, op een legale en gemakkelijke manier te gebruiken en te accepteren zijn.”

De precieze details van de samenwerking is nog niet duidelijk, echter kwam er wel naar voren dat er geen contract ondertekend is voor de samenwerking.

In januari kwam Epic Games al in het nieuws met het feit dat zij besloten hadden om Monero (XMR) te accepteren.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!