Follow-up: Bitstamp onderzoekt de Bitcoin flashcrash

Crypto-exchange Bitstamp heeft een onderzoek gestart nadat een grote verkooporder, van ruim 2.000 Bitcoin (BTC) , de prijs sterk had beïnvloed.  Dit kondigde het bedrijf aan in een tweet die op vrijdag 17 mei werd gepubliceerd. De exchange rapporteerde een executie van een grote verkooporder (van BTC naar USD) op zijn platform en, hoewel het bedrijf de details van de transactie niet heeft gespecificeerd, daalde de Bitcoin prijs met ruim 20% (van ongeveer $7800 naar $6250) in minder dan 30 minuten. De prijs stabiliseerde zich vervolgens weer rond de $7200,-. Bitstamp meldde verder dat hun platform correct werkte en dat het geen bug was. In een eerder artikel gaven wij al aan dat deze verkooporder leidde tot de liquidatie van vele longposities op BitMEX, wat op zijn beurt weer tot verdere prijsdalingen resulteerde op andere crypto-exchanges. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!