Stellar storing kwam door offline halen van belangrijke nodes

Blockchain-netwerk Stellar (XLM) stopte op 15 mei 2 uur lang met het bevestigen van transacties. De storing werd bevestigd door bestuursleden van Stellar, nadat er een bericht op Reddit verscheen.
Stellar Network has been down for 60 minutes at the time of this post from Stellar
Stellar, wiens token momenteel de op acht na grootste cryptocurrency is op basis van marktkapitalisatie, is woensdag 15 mei ongeveer 2 uur offline gegaan. De oorzaak lijkt het massaal offline halen van belangrijke nodes te zijn geweest. Deze Stellar Development Foundation (SDF) nodes, zijn verantwoordelijk voor het goedkeuren van een grote meerderheid van de transacties. Doordat deze nodes offline waren, slaagden andere deelnemers er niet in om consensus te vinden en werden geen transacties gevalideerd, totdat ontwikkelaars het probleem hadden opgelost. Een gebruiker zei het volgende op Reddit:
“Ik hoop echt dat we na dit evenement een echt debat over decentralisatie zullen krijgen. En ook over de strategieën om deze decentralisatie te bereiken. Hoe meer het netwerk groeit en hoe meer nieuwkomers altijd dezelfde nodes vertrouwen, hoe moeilijker het wordt om decentralisatie te bereiken.”
Op Twitter werd er ook veel gesproken over Stellar en over de structuur van het project. Zo zei voormalig R3-bestuurslid, Tim Swanson, het volgende:
“Wat er feitelijk gebeurde, was dat een kritieke massa nodes omlaag ging, wat een trapsgewijze storing veroorzaakte en dus ging het hele netwerk down. Echter omdat het netwerk niet vaak wordt gebruikt, merkten maar weinig mensen het op.”
XLM zag een aanzienlijke volatiliteit rond de tijd van de storing, maar herstelde zich een steeg zelfs in de afgelopen 24 uur tot +23%. Hierdoor bereikte de XLM de hoogste dollar prijs sinds begin december. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!