Breaking: Poloniex stopt handel van negen altcoins voor Amerikaanse klanten

Cryptocurrency exchange Poloniex, die vorig jaar werd overgenomen door FinTech startup Circle, zal de handel van negen altcoins voor Amerikaanse klanten stopzetten. Dit meldde het bedrijf in een Medium post op 16 mei. Op woensdag 29 mei om 16:00 uur UTC worden de markten voor ARDR, BCN, DCR, GAME, GAS, LSK, NXT, OMNI en REP uitgeschakeld voor Poloniex klanten in de VS. Alle activa blijven beschikbaar om te worden verhandeld aan klanten buiten de VS. Pas geleden publiceerde Poloniex een blogpost waarin werd uitgelegd dat ze dit doen naar aanleiding van het gebrek aan heldere regelgeving op de Amerikaanse markt. Het lijkt erop dat Poloniex niet in de problemen wil komen met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), aangezien deze activa als ‘effecten’ kunnen worden beschouwd.
Poloniex weet dat deze beslissing frustrerend zal zijn voor haar Amerikaanse klanten, maar er was geen andere keus. De exchange is toegewijd om te voldoen aan wettelijke vereisten in elk rechtsgebied. Alle Amerikaanse klanten die een van de bovenstaande cryptocurrencies in bezit hebben op Poloniex, dienen alle Transacties te voltooien en eventuele posities in deze activa vóór 29 mei te sluiten.Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!