Mede-oprichter en voormalig Tron CTO verlaat het project omdat het gecentraliseerd is

De voormalige CTO en mede-oprichter van blockchain-protocol Tron (TRX), Lucien Chen, heeft aangekondigd dat hij het project gaat verlaten. De reden waarom hij het project gaat verlaten is omdat hij gelooft dat het project te gecentraliseerd is geworden en afgedwaald is van zijn grondbeginselen. Chen onthulde zijn beslissing in een blogpost die op vrijdag 10 mei werd gepubliceerd. In zijn aankondiging vertelt Chen over de geschiedenis van het Tron-project en de succesvolle groei van TRX. Ondanks dit gaf hij toch aan dat door onverzoenlijke tegenstellingen tussen hemzelf en mede-oprichter, Justin Sun, hij besloten heeft om het project te verlaten. In de eerste plaats gaf Chen aan dat het project niet langer trouw is aan het grondbeginsel van decentralisatie van het web en ook dat het nalaat om op internet gerichte commerciële toepassingen in het ecosysteem te bevorderen. Tevens bekritiseerde hij Tron’s gedelegeerde ‘proof of stake’ (DPoS) consensusmechanisme en Super Representative governance en block production nodes, door het volgende te zeggen:
“Het DPOS-mechanisme van Tron is pseudo-gedecentraliseerd. De top-27 SR-nodes hebben meer dan 170 miljoen TRX-stemmen en de meeste worden bestuurd door Tron. Het is moeilijk voor andere laatkomers om block nodes te worden en hierdoor kunnen ze dus niet deelnemen aan het proces van block productie.”
Chen beweerde ook dat sommige nodes “meer dan 90% van de stemmen met slechts een paar kiezers” hebben, en dat de stem van de ‘gewone investeerder’ dus ogenschijnlijk buitenspel wordt gezet.
“Het totale aantal TRX in Tron is 100 miljard, terwijl het totaal aantal stemmen voor Super Representatives net onder de 8 miljard ligt.” “Token-distributie is gecentraliseerd, Super Representatives zijn gecentraliseerd, codeontwikkeling is gecentraliseerd. Zelfs de gemeenschap is georganiseerd en dus gecentraliseerd.”
Naast zijn zorgen over centralisatie, zei Chen ook dat hij, als voormalig CTO die het platform heeft helpen opbouwen, weet dat echte internet applicaties momenteel niet kunnen functioneren op het Tron-netwerk. Na Tron te hebben verlaten, lanceert Chen nu een eigen gedecentraliseerd blockchain-project, genaamd “Volume Network”. Hij beweert dat de nieuwe onderneming trouwer zal blijven aan zijn ideologische principes en zich zal concentreren op mining-based decentralisatie. Dit wil hij realiseren door gebruikers in staat te stellen om te minen, zonder dat zij hier gespecialiseerde hardware voor nodig hebben. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!