HTC introduceert EXODUS 1s smartphone met Bitcoin node

Mobiele telefoonfabrikant HTC wil zijn klanten met hun smartphone laten aansluiten op de Bitcoin (BTC) blockchain. Het doel is om crypto en blockchain-technologie voor een breder publiek beschikbaar te maken. Dit meldde coindesk op 11 april. HTC’s Phil Chen onthulde zaterdag op de Magical Crypto Conferentie in New York een nieuwe goedkope versie van zijn blockchain telefoon, de EXODUS 1s. Het toestel zal fungeren als een volledig node voor het Bitcoin-netwerk, wat betekent dat klanten de gehele blockchain-gegevens op hun apparaten zullen opslaan. Daarnaast heeft de telefoon een ingebouwde hardware wallet, ook bekend als de Zion Vault. Chen voegde hieraan toe:
“De 1s wordt een stuk goedkoper, het zal een stuk toegankelijker zijn. Het apparaat zal verkocht worden tussen de $250 en $300.”
De EXODUS 1s zal gebaseerd zijn op de HTC EXODUS 1. Dit toestel werd vorig jaar aangekondigd op de Consensus 2018 van CoinDesk en later in het jaar uitgebracht. Klanten hadden in het begin alleen de mogelijkheid om het toestel met crypto te kopen, maar in februari heeft HTC fiat betalingsopties geopend. De onderneming heeft aangegeven de nieuwe smartphone tegen het einde van het derde kwartaal te willen lanceren. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!