Weekly BTC Update door CryptoMichaël (11-5)

Een fantastische week voor Bitcoin (BTC). Over de hele week genomen (op het moment van schrijven is de koers van Bitcoin $6,775 op Coinbase) is de prijs van Bitcoin met maar liefst 20%+ toegenomen en heeft het een belangrijke weerstand van $6,000 gebroken. Niet alleen is dit een interessante ontwikkeling, maar ook de kleine reacties op het slechte nieuws van Binance en Bitfinex werden snel opgekocht en daarmee zette de koers een stroomversnelling in naar boven. De premium op Bitfinex is inmiddels ook verdwenen, dus vrijwel alleen maar goede bewegingen.

Weekchart (W) – BTC

Als we kijken naar het wekelijkse timeframe op Bitcoin, dan kunnen we een grote groene candle zien. Interessant hierbij is hoe deze candle zich gaat sluiten deze week. Op het wekelijkse timeframe is er namelijk een weerstand op $6,700. Mochten we hierboven sluiten, dan opent dit de weg naar $7000 en mogelijk $7300. Sluiten we hier echter onder, dan zal een test van $6,000 het meest voor de hand liggende zijn. Mochten we een test van $6,000 gaan kijken, dan ontwikkelt zich een bandbreedte van $800 waar de prijs van Bitcoin tussen kan gaan bewegen. Doordat hierdoor de volatiliteit van Bitcoin zal gaan dalen, zal de dominantie af gaan nemen (deze is namelijk binnen afzienbare tijd van 52% naar 62% gegaan) en normaal gesproken de kleinere munten kansen krijgen om stappen omhoog neer te zetten. Een nadeliger scenario is een vrije val van Bitcoin richting de $5,500. Dit zal normaal gesproken niet goed zijn voor de alternatieve munten, aangezien hierdoor de volatiliteit op Bitcoin nog steeds hoog ligt. De kans voor dit is een stuk kleiner, maar alles hangt hierbij af van de weekly close.

Dagchart (D) – BTC

Zoals besproken hierboven, valt bij de dagelijkse chart mooi de weerstanden en steunniveau’s te zien op Bitcoin.

De weerstandsgebieden zijn als volgt:

Grote weerstand: $6,700-6,800 Hierna: $7,300 en $8,000

Steungebieden:

Belangrijkste steunniveau is het $6,000 niveau van 2018. Hieronder liggen $5,500, $5,000 en hierna een groot gapend gat richting $4,200. Hiernaast is ook mooi te zien dat we een kleine steun/weerstand ‘flip’ hebben gehad op de $5,500 voordat we verder omhoog gingen in een parabool. Technisch is een flip de term voor het breken van een weerstand, waarbij vervolgens de weerstand gelijk als steun getest wordt en hierbij doorgang gevonden kan worden omhoog. Eenzelfde willen we nu zien op de $6,000. In dat geval zullen we een zijwaartse markt tegemoet gaan zien en ruimte voor de alternatieve munten.

4uur chart (4U) – BTC

Wat we op de kleinere timeframes kunnen zien, is dat we in een opwaartse parabool onszelf bewegen. Houdt dit in dat we nu al klaar zijn? Dat is lastig te zeggen. Het niveau van $6,800 is een belangrijk weerstandsniveau, maar de koers beweegt zich nagenoeg verticaal. Dat we een correctie gaan krijgen vanuit een dergelijk patroon is dan ook niet gek. Hiervoor is wederom het $6,000 niveau cruciaal. Ook is mooi te zien at we het $5,500 niveau als steun zijn gaan zien na een kleine opwaartse breakout.

Conclusie:

Kunnen wij hiermee stellen dat de bearmarkt voorbij is? De kans is zeer groot. Mogelijk kunnen we stellen dat de periode in november/december de depressiefase was, waarbij we nu weer terug zijn bij de mean. Wil dit vervolgens zeggen dat we alleen naar boven gaan kijken en niet meer naar beneden kunnen? Wat we wel weten vanuit de vorige bullmarkt van Bitcoin is dat correcties vrij klein zijn. Echter, om helemaal te spreken van een opwaartse markt, zullen we in de komende periode (lees: enkele maanden) een test van verschillende lagere niveau’s willen zien om hierbij hogere bodems te creëren. Als we dit gaan doen, maken we een mooi opgaand patroon en zitten we weer in een bullish markt. Ook kunnen we concluderen dat we nu een hogere top hebben gemaakt en dat is al een cruciaal gedeelte voor wederom een opwaartse markt (in 2018 waren er alleen lagere toppen). Voor nu is in ieder geval de vraag waar we gaan toppen en welke ruimte de kleinere munten gaan krijgen! Vond je deze analyse nou ook zo top en wil je op de hoogte blijven van alle analyses die CryptoMichaël maakt? Volg hem dan op Twitter door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!
Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!