Follow-up: Binance hack of Binance foutje?

De Binance hack is een hot topic en daarom willen wij ook een theorie met jullie delen die wellicht een ander licht op de zaak schijnt. Het is namelijk bekend dat de gestolen Bitcoins (BTC) (ruim 7000 stuks), naar een SegWit (Bech32) adres gestuurd zijn en hierdoor niet uitgeefbaar zijn.

Waarom zijn ze niet uitgeefbaar?

Elke Bitcoin-transactie bevat informatie over de wallets (waar ze vandaan komen en waar ze naartoe gaan). Zonder de juiste informatie kunnen de Bitcoins niet worden uitgegeven. Één van de verbeteringen van SegWit is dat het deze informatie herschikt en efficiënter verpakt. Bech32-adressen zijn ontworpen om deze informatie op een nieuwe en efficiëntere manier te lezen. Maar als het niet goed verpakt is, kunnen ze het niet lezen. Dus wanneer je Bitcoin naar een Bech32-adres verzendt, moet je ervoor zorgen dat je het verzendt vanaf een type adres dat weet hoe de informatie correct verpakt wordt. Doe je dit niet, dan arriveert het in een Bech32-adres zonder de informatie om hem opnieuw overdraagbaar te maken. Dat is wat hier gebeurde. Ongeveer 7.000 Bitcoin ter waarde van $ 40 miljoen zit nu vast op een Bech32-adres.

Foutje van de hackers of toch wat anders?

Wat is aannemelijker? Dat een Binance-technicus dit soort fouten maakt bij het zorgvuldig overmaken van $40 miljoen? Of dat een aantal hackers een fatale fout gemaakt hebben, terwijl ze probeerden te ontsnappen met de buit? Misschien de laatste, echter is er bewijs dat het eerste waarschijnlijker maakt. https://twitter.com/ProofofResearch/status/1126046505251606529 Hoewel dit geen sluitend bewijs is dat iemand bij Binance een fout heeft gemaakt, is het wel een sterk teken dat het een onopzettelijke inside-job was. Dit komt omdat wanneer je geld naar je Binance-account verzendt, je het naar je eigen persoonlijke Binance-adres verzendt. Als het daar eenmaal is, vegen de systemen van Binance het automatisch op een grote hoop, maar houden bij wat van wie is. Maar wat hier gebeurde, was dat een deel van de fondsen die werden ‘gestolen’ rechtstreeks op de grote hoop werden gegooid. Vermoedelijk zijn de enige mensen die dit kunnen doen, Binance-medewerkers. Bovendien is er geen enkele reden waarom een hacker dit zou willen doen. Het enige voordeel wat we uit dit hele gebeuren kunnen halen, is dat onze Bitcoins weer een stukje schaarser geworden zijn. Wil je traden in cryptocurrencies, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken! Je krijgt ook nog eens 10% Commission Kickback Rate van ons. ? Binance Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!