Investeer in Bitcoin (BTC) en laat goud vallen

Grayscale Investments is een beweging gestart waarin alle beleggers worden opgeroepen om goud te laten vallen en te vervangen door Bitcoin (BTC). In een Medium post op maandagochtend maakte de digitale activabeheer groep de nieuwe campagne bekend #DropGold. Naast een pakkende hashtag bevat de anti-goud campagne een website, aankomende debat en een televisie advertentie. Dit meldde ccn op 1 mei. Hun commercial maakt een overtuigend argument:

Bitcoin als het nieuwe digitale goud

Grayscale probeert in zjin campagne Bitcoin te laten zien als de verbeterde, digitale vorm van goud. De onderneming betoogt dat hoewel goud goed is, Bitcoin beter is. Durkkapitalist Lou Kerner zegt dat Bitcoin al op weg is om goud te vervangen als oppotmiddel. Interessant is dat de twee veel van dezelfde eigenschappen van “goed geld” delen. Ze zijn zowel schaars, duurzaam, verifieerbaar en grensoverschrijdend geaccepteerd. Bitcoin heeft echter nogal wat voordelen ten opzichte van zijn tegenhanger. Je kunt Bitcoin eenvoudig splitsen tot op de achtste decimaal, een ‘satoshi’ waardoor het een eigenschap van deelbaarheid krijgt. Goud, vaak in de vorm van een balk, heeft deze kwaliteit niet. Bovendien is reizen met een cryptocurrency wallet oneindig veel meer aannemelijk dan met goud sjouwen. Ten slotte vereist het verifiëren van goud een expert met een scherp oog, terwijl iedereen Bitcoin kan verifiëren in zijn grootboek. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!