HTC komt met tweede generatie blockchain telefoon in 2019

HTC is van plan om in de tweede helft van dit jaar met een tweede blockchain telefoon te komen. Met als doel om zijn aanwezigheid in de wereldwijde blockchain markt te vergroten. Dit meldde het Taiwannews op 28 april.

De aankondiging werd gedaan door HTC Decentralized Chief Officer, Phil Chen. Dit deed hij tijdens een toespraak over het onderwerp decentralisatie. De toespraak was te zien op een forum voor investeringen van nieuwe trends dat op vrijdag (26 april) in Taipei 101 werd gehouden.

Chen zei dat de ontwikkeling van blockchain technologie zich nog in een vroege fase bevindt, maar hij voorziet een toekomst waarin de vooruitgang van de technologie een enorm commercieel potentieel zal ontsluiten. Hij vergeleek de situatie met de commerciële waarde van aardolie vanaf de jaren 1900. Chen voegde hier nog het volgende aan toe:

Het voordeel van blockchain ligt in de toegankelijkheid van gegevens terwijl de privacy voor gebruikers wordt gewaarborgd, wat de waarde van de relatief ongebruikte technologie onderstreepte.

HTC Exodus

HTC introduceerde in het vierde kwartaal van 2018 zijn eerste blockchain telefoon, HTC Exodus. De verkoop was in lijn met de verwachtingen van de onderneming. Naast de release van de nieuwste versie van de blockchain telefoon, kijkt HTC ook naar een bredere productlijn voor digitale activabeheer, waaronder applicaties voor cryptocurrencies, zei Chen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!