HTC Exodus 1 is de eerste native blockchain-telefoon

HTC Exodus is in mei met veel hype aangekondigd als eerste native blockchain-telefoon. De Telefoon ondersteund dApps, zoals CryptoKitties en is tevens een hardware wallet voor cryptocurrency gebruikers. HTC heeft nu officieel de early-access release aangekondigd van Exodus 1, de eerste blockchain-telefoon ooit. De telefoon is nu beschikbaar als pre-order op de website HTC. De telefoon wordt ergens in begin december verzonden en kan alleen worden gekocht met cryptocurrencies (BTC en ETH). Het apparaat wordt verkocht voor 0,15 BTC of 4,78 ETH (ongeveer $ 960). Deze prijs is vergelijkbaar met de Samsung Galaxy Note 9 of de Google Pixel 3 XL.

Premium specs

De telefoon heeft tevens ook premium specificaties, waaronder:
  • Een 6-inch QHD beeldscherm met een beeldverhouding van 18: 9
  • Een Snapdragon 845-processor met 6 GB RAM en 128 GB interne opslag
  • Een 3,500mAh-batterij met IP68 waterdichte classificatie, vergelijkbaar met het reguliere Android vlaggenschepen die momenteel op de markt worden verkocht door Samsung en Google en andere reguliere telefoonfabrikanten.

Het blockchain gedeelte

De ‘veilige sectie’ van de telefoon, een afgesloten gebied afgezonderd van de rest van de telefoon en het Android-besturingssysteem, bevat de persoonlijke privatekey(s) van de gebruiker. Verder biedt een ‘Social Key Recovery’ mechanisme de gebruiker de mogelijkheid om weer toegang te krijgen tot hun crypto-fondsen in het geval dat ze hun privatekeys kwijtraken. Dit kan gedaan worden door het selecteren van vertrouwingspersonen. HTC nodigt developers uit om de early access-versie van het apparaat te testen en publiceert ook API’s voor externe ontwikkelaars. De hoofdvertegenwoordiger  van decentralisatie van HTC, Phil Chen,  zei tegen CNBC:
“Wij geloven dat blockchain het nieuwe paradigma voor smartphones is en het deel uit zal maken van de bredere smartphone-strategie van HTC. Dit markeert een verandering in HTC, met een grotere focus op software en IP.”
De telefoon is beschikbaar voor pre-order in 34 landen, waaronder de VS, het VK, Hong Kong, Singapore en een aantal Europese landen. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!