Zuid-Koreanen kopen meer cryptocurrencies dan ooit tevoren

Volgens een video van het Koreaanse lokale nieuwsmedium Arirang Daily News kopen Zuid-Koreanen meer cryptocurrencies dan ooit tevoren en besteden zij meer fiat aan het aankopen van digitale valuta’s. Dit werd op zaterdag 20 april gepubliceerd in een YouTube video.

Het medium verwees naar de resultaten van een enquête van de non-profitorganisatie, de Korea Financial Investors Protection Foundation, uit december 2018 en dit onderzoek onthulde dat 7,4% van de 2500 ondervraagde volwassenen zei dat ze cryptocurrencies gekocht hadden.

Dat cijfer was 1% hoger dan een jaar eerder, ondanks de hindernissen die de sector gezien had in de vorm van veranderende regelgeving, frauduleuze partijen en verschillende exchange-hacks.

Niet alleen het aantal kopers was veranderd, maar ook het aantal cryptocurrencies die men aangekocht had was gestegen.

In vergelijking met 2017 schoot de gemiddelde investering per persoon met 64% omhoog tot meer dan $6000, aldus Arirang.

Daarnaast waren het, volgens de enquête, voornamelijk de oudere beleggers die de meest voorkomende crypto-investeerders waren (50-plussers, gevolgd door 30-40-jarigen).

Eerder meldde verschillede Twitteraars al dat de prijsstijging van Bitcoin (BTC), van begin april tot $ 5.300, de aanzet gegeven heeft tot de heropleving van de bullish trend in de Zuid-Koreaanse markt.

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!