Leden van Zuid-Koreaanse crypto exchange opgepakt

Twee leden van de Zuid-Koreaanse cryptocurrency exchange Komid zijn veroordeeld tot een gevangenisstraf voor het vervalsen van volumes binnen de exchange. Dit meldde de Koreaanse crypto media blocking via een persbericht op 18 januari. De CEO van de  exchange kreeg een straf van drie jaar, terwijl een andere bedrijfsleider met een niet-gespecificeerde rol naar verluidt veroordeeld werd tot twee jaar gevangenisstraf vanwege fraude, verduistering en wangedrag. De aanklacht werd ingediend omdat de exchange 5 miljoen transacties vervalste waarmee ze het volume omhoog probeerden te brengen. Naar verluidt verdienden ze hier grofweg $45 miljoen mee. Er is ook een vermoeden dat de onderneming een bot heeft gebruikt om automatisch grote orders te maken. Het artikel citeert de rechter die zegt:
“Choi pleegt al enige tijd fraude met een groot aantal slachtoffers als gevolg. Hij geeft de financiële autoriteiten de schuld van het ‘niet goed monitoren van de sector.”
Vorige maand, ontkende de Zuid-Koreaanse Cryptocurrency Exchange BitHumb ook beschuldigingen van vervalst handelsvolume.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!