Crypto bedrijven in Zuid-Korea protesteren tegen wetsvoorstel

Het recente wetsvoorstel om de blockchain/crypto sector uit te sluiten als erkende bedrijven zorgt voor veel ophef. De bedrijven crypto-startups en exchanges, die in Zuid-Korea gevestigd zijn, protesteren tegen het voorstel.

Het voorstel van de Zuid-Koreaanse ministerie van KMO’s en Startups openbaarde de intenties van het orgaan om de blockchain-industrie uit te sluiten van de officiele classificatielijst van ondernemingen door een herziening van de bestaande wetgeving. Als het voorstel wettelijk is vastgelegd, zouden startups en tussenpersonen in cryptocurrency zich aansluiten bij een handvol andere bedrijven op de lijst met uitsluitingen.

Het opmerkelijke is dat de start-ups en bedrijven in de blockchain-industrie niet meer in staat zullen zijn om belastingvoordeel te verkrijgen als het wetsvoorstel daadwerkelijk aangenomen wordt.

Het voorstel verraste de collectieve blockchain-industrie, zo meld de Korea Times, met een aantal lobbygroepen waaronder de Korea Blockchain Association, Korea Blockchain Industry Promotion Association en Korea Blockchain Startup Association, die hun zorgen uiten tegen het voorstel.

“De maatregel zal de industrie als geheel ontmoedigen”, aldus de lobbygroepen in een persbericht.

De lobbygroepen hebben hun gezamenlijke verklaring toegevoegd:

“Als de herziening wettelijk is vastgelegd in de Nationale Assemblee, zal een aantal blockchain-bedrijven niet in aanmerking komen voor verschillende belastingvoordelen. Dit zal hun investering en R&D ontmoedigen en hierdoor zullen zij uiteindelijk zichzelf naar het buitenland verplaatsen. “

Het beleid tegen de blockchain-sector komt ondanks de eerder gemelde belofte van de nationale overheid om meer dan $ 885 miljoen reserveerde voor de ontwikkeling van geselecteerde technologieën, waaronder blockchain, in 2019. Het voorstel komt daarnaast op een momen waarop het land cryptocurrency en ICO-sector in eigen land te reguleren.

Het voorstel is open voor feedback tot begin september. In een uitgebreid richtlijn eerder dit jaar, hebben toezichthouders besloten om anonieme cryptocurrency-handel in het land, via exchanges, te verbieden. Autoriteiten machtigden een handelssysteem waarbij gebruik gemaakt wordt van een echte naam, waarbij de rekeningen van de handelaar bij de crypto-exchanges en de verbonden bank, dezelfde overeenkomende naam hebben.

Ondertussen, op ongeveer 400 kilometer ten zuiden van Seoul voor de kust van het Koreaanse schiereiland, wil Jeju Island verder kijken dan alle ophef door te proberen zijn kusten te openen voor de blockchain-industrie. In een voorstel aan de centrale overheid, Jeju Island, schetste gouverneur Won Hee-ryong een plan om “een speciale zone voor blockchain en cryptocurrency” te worden, terwijl hij zijn voornemen bevestigde om start-ups toe te staan om Initiële Coin Offerings (ICO’s) op  te starten.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!