Het Blockchain Observatorium van de EU publiceert rapport over tokenisatie, IoT en AI

Het Blockchain Observatorium en Forum van de EU heeft op woensdag 10 april een rapport uitgebracht getiteld ‘Tokenization of physical assets and the impact of IoT and AI’. Het rapport is geschreven door Dr. Tim Weingärtner, een professor aan de Lucerne University of Applied Sciences & Arts, en bevat een concept, genaamd de “digitale tweeling”. Dit concept verwijst naar een digitale replica van de fysieke wereld. Deze spiegelwereld zou bestaan ​​uit Internet of Things (IoT) -apparaten, big data, tokens die fysieke objecten voorstellen, blockchain als een vertrouwd grootboek en kunstmatige intelligentie (AI). Het rapport geeft aan dat blockchain een sleutelrol zou spelen in deze digitale transformatie, door vertrouwen te bieden en de identificatie en tokenisatie van fysieke objecten mogelijk te maken. Daarnaast spelen smart contracts ook een belangrijke rol. Het rapport gaat verder met het benadrukken van het belang van tokens en haalt de Ethereum (ETH) blockchain aan als het belangrijkste platform voor het creëren van tokens. Volgens Dr. Tim heeft Ethereum momenteel de voorkeur, vanwege de potentie van de programmeertaal, de grote community, werkimplementaties en bestaande codevoorbeelden. Dr. Tim concludeert in het rapport dat de combinatie van IoT met blockchain een beter beheer van de toeleveringsketen mogelijk zou kunnen maken, meer vertrouwen zou kunnen bieden waardoor de deeleconomie zou kunnen groeien, verhandeling van gegevens en monetisatie mogelijk zou kunnen maken en meer. Tegelijkertijd stelt het rapport dat robots en drones “de aandrijvers van de digitale wereld” zouden kunnen zijn, omdat ze de tussenkomst van de digitale wereld in de fysieke wereld mogelijk zouden kunnen maken. Het document verwacht dat het concept van de digitale tweeling steeds belangrijker wordt:
“Vanwege de exponentiële groei, zal de fysieke wereld de komende jaren worden overgenomen door de digitale wereld. Dit betekent dat snelheid, groei en complexiteit met een veelvoud zal gaan toenemen.”
Bovendien wordt vooruitgang geboekt bij de ontwikkeling van alternatieve verwerkingstechnologieën, zoals quantumcomputing, optische computerverwerking en neuromorfe informatica. Dergelijke technologieën kunnen de voortzetting van de trend naar toenemende beschikbare rekenkracht mogelijk maken. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!