New York wijst BitLicense aanvraag van Bittrex exchange af

De financiële toezichthouder van de staat New York heeft de aanvraag van Bittrex voor een BitLicense afgewezen. Dit werd aangekondigd in een brief gepubliceerd door NYDFS. De toezichthouder legt uit dat een aantal factoren hebben bijgedragen aan de afwijzing. Dit is tevens de eerste dergelijke actie in twee jaar. Daniel Sangeap, plaatsvervangend hoofdinspecteur en adjunct-raadsman bij NYDFS schreef:
“Tijdens het aanvraagproces van Bittrex werkte de afdeling gestaag samen met Bittrex om aanhoudende tekortkomingen aan te pakken en om Bittrex te helpen bij het ontwikkelen van gepaste controles en nalevingsprogramma’s die in overeenstemming zijn met de evoluerende aard van de sector.”
De regulator heeft verschillende tekortkomingen aangekaart, vanaf het moment dat Bittrex zijn eerste aanvraag heeft ingediend. Voorbeelden van de tekortkomingen zijn de Bittrex-procedures ter bestrijding van het witwassen van geld en het proces voor het listen van nieuwe coins. Eerder deze week ontving Bitstamp wel een BitLicense van de financiële toezichthouder van de staat New York. Dit kun je allemaal teruglezen in ons vorige artikel. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!