Bitstamp ontvangt BitLicense en breidt cryptodiensten uit in de VS

Bitstamp, een van de grootste cryptocurrency exchanges in Europa wil zijn activiteiten in de VS uitbreiden. De onderneming heeft volgens een officieel persbericht de nieuwste virtuele valutalicentie gekregen. Deze is toegekend door de financiële toezichthouder van de staat New York. De licentie, BitLicense, is door de NYDFS toegekend aan Bitstamp USA Inc. Dit is een dochteronderneming van de in Luxemburg geregistreerde exchange. Door de licentie mag de exchange Bitcoin, Litecoin, Bitcoin Cash, Ethereum en XRP-handelsparen aanbieden aan de inwoners van de staat. Bitstamp USA is de negentiende onderneming die groen licht krijgt om digitale valutahandelingen in de staat New York uit te voeren. Zoals Reuters gisteren meldde, kreeg Bitstamp Europe SA in 2016 een licentie voor een betalingsinstelling, die zijn activiteiten in alle 28 EU-landen goedkeurde. In de verklaring van NYDFS wordt uiteengezet dat het licentieregime is ontworpen om toezicht te houden op en het bevorderen van virtuele valutawisselingen onder de New Yorkse wet op financiële dienstverlening. Bitstamp sluit zich met deze licentie aan bij andere spraakmakende crypto-industrie bedrijven zoals Square, BitPay, Genesis Global Trading, bitFlyer USA, Coinbase, XRP II en Circle Internet Financial. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!