Toezichthouder België plaatst weer 7 bedrijven op de zwarte lijst

De Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) heeft een update geplaatst van hun zwarte lijst van crypto-gerelateerde websites, die verband houden met fraude. Dit volgens een officiële verklaring die op donderdag 4 april geplaatst werd. Na de eerdere update van de zwarte lijst, in december 2018, heeft de FSMA zeven nieuwe crypto trading platforms toegevoegd, waar zij tekenen van fraude hebben gevonden. Dit zorgt ervoor dat er nu totaal 120 websites op de zwarte lijst staan. Daarnaast gaf de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten aan, dat zij nog steeds nieuwe klachten ontvangen van consumenten die op deze handelsplatformen investeerden, eraan toevoegend dat er nog steeds cryptofraude in België plaatsvindt. Net als bij de vorige update schreef de FSMA dat de lijst uitsluitend gebaseerd is op de bevindingen van de autoriteit, met name als gevolg van gebruikersrapporten. De toezichthouder waarschuwde dat de zwarte lijst niet alle bedrijven omvat die mogelijk illegaal in België actief zijn in de crypto-industrie. De Europese Unie heeft gisteren (woensdag 3 april) de introductie aangekondigd van de International Association of Trusted Blockchain Applications (INATBA). Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!