Belgische toezichthouder zet 14 websites op blacklist

De Belgische autoriteit voor financiele diensten en markte (FSMA), heeft 14 nieuwe websites toegevoegd aan hun blacklist voor scam-platformen en onbetrouwbare cryptocurrency-investeringen. Dit meldt CCN op woensdag 19 december. Het aantal websites op de lijst staat nu op 113, inclusief de nieuwe toevoegingen, terwijl de toezichthouder doorgaat met zijn voortdurende inspanningen om Belgische beleggers te beschermen tegen de, relatief nieuwe en snelgroeiende, dreiging van crypto-oplichters. Volgens de laatste FSMA-verklaring, zijn de volgende website toegevoegd aan hun blacklist: www.ajassetmanagement.com www.cabinet-finsbury.com www.capital-coventry.com www.capital-secure.com www.capitalmarketing-internationalltd.com www.cashlesspaygroup.com www.cobber-finance.com www.conseil-premium.com www.cryptomonaies.com www.direct-ep.com www.epargnecapital.com www.gbe-capital.com www.moneo-invest.com www.phoenix-gm.com Deze waarschuwing naar consumenten is al de derde die de FSMA dit jaar heeft gepubliceerd. Dit heeft mede te maken met de aanhoudende adoptie van cryptocurrencies, waardoor ze een favoriete manier worden voor cybercriminelen in Nederland, maar ook in heel Europa en Azië. De toezichthouder wijst erop dat, ondanks de enorm uiteenlopende claims en verkooptactieken die door dergelijke oplichters worden gebruikt, de basisprincipes hetzelfde blijven:
  • Ze bieden u een investering waarvan zij beweren dat het veilig, gemakkelijk en zeer lucratief is.
  • Ze proberen vertrouwen te wekken door u te verzekeren dat u geen expert in cryptocurrencies hoeft te zijn om in hen te investeren.
  • Ze beweren specialisten te hebben die uw investeringen voor u beheren.
  • U krijgt te horen dat u uw geld op elk moment kan intrekken of ze garanderen u een winst.
Uiteindelijk is het resultaat altijd hetzelfde. De slachtoffers merken dat ze hun geld niet meer terugkrijgen. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!