Europese Unie introduceert International Association of Trusted Blockchain Applications

De Europese Unie heeft op woensdag 3 april de introductie aangekondigd van de International Association of Trusted Blockchain Applications (INATBA). Dit volgens een officiële aankondiging op de website op de officiële website van de EU. Naar verluidt hebben meer dan 100 leden het initiatief ondertekend, waaronder “grote namen” zoals IBM, Accenture en Deutsche Telekom. Echter hebben er ook bekende blockchain-organisaties getekend, zoals Iota, Ripple, ConsenSys en de Sovrin Foundation. De INATBA wil MKB startups, regelgevers en normbepalende instanties samenbrengen om blockchain en gedistribueerde grootboek technologie (DLT) mainstream te maken. Tijdens bijeenkomst in Brussel, gaf Europees Commissaris voor Digitale Economie en Samenleving, Mariya Gabriel, aan dat de EU zich inzet voor het bevorderen van de ontwikkeling van blockchain. Ze zei:
“In de economie van vandaag is er steeds minder tijd om vertrouwen op te bouwen op de manier waarop dit in het verleden gebeurde. Om kanker te bestrijden, duurzame energie in evenwicht te brengen, de echtheid van goederen te traceren, etc. moeten actoren elkaar kunnen vertrouwen zonder dat ze elkaar persoonlijk ontmoeten. En hoe kunnen we dit bereiken? Natuurlijk met de hulp van blockchain.”
De nieuwe organisatie ook bereid om het gebruik van gedecentraliseerde technologieën te bevorderen door een specifiek regelgevingskader op te zetten.
“INATBA wil een raamwerk ontwikkelen dat samenwerking tussen de publieke en de private sector bevordert, convergentie van regelgeving, juridische voorspelbaarheid en de integriteit en transparantie van het systeem waarborgt.”
Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!