Securities and Exchange Commission (SEC) plaatst richtlijnen voor ICO’s en aanbieders van tokens

Zoals we allemaal waarschijnlijk wel hebben meegekregen, heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de deadline voor de Bitcoin (BTC) exchange traded fund (ETF) wederom uitgesteld naar vóór 16 mei. Dit was echter niet al het nieuws omtrent de Amerikaanse toezichthouder. Gisteren plaatste de Securities and Exchange Commission richtlijnen om marktdeelnemers in de crypto-markt te helpen om na te gaan of een digitaal activum wel of niet als effect gezien wordt. Het nieuwe “Framework for ‘Investment Contract’ Analysis of Digital Assets” werd gepubliceerd, vergezeld door een officiële verklaring. Het kader is met name het werk van twee SEC-commissarissen: Bill Hinman, directeur van de afdeling Corporation Finance van de SEC en Valerie Szczepanik, senior adviseur voor de afdeling Digital Assets and Innovation, beter bekend als “crypto czar”. Het kader is echter een leidraad en geen regel, verordening of verklaring van de SEC, die naar verluidt de inhoud niet heeft goedgekeurd of afgekeurd. De auteurs benadrukken, dat het kader bedoeld is om te dienen als een analytisch hulpmiddel dat exploitanten van initial coin offerings (ICO’s) en uitgevers van tokens zal helpen om te bepalen of hun token waarschijnlijk onder de federale effectenwetgeving valt. Partijen worden dus aangespoord om de formele regels en voorschriften die beschikbaar zijn op de Strategische Hub van de SEC voor Innovatie en Financiële Technologie (FinHub) verder te raadplegen. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!