Dochteronderneming van Tagomi Holdings krijgt BitLicense van New York DFS

Het ministerie van Financiën van New York heeft een BitLicense verleend aan het crypto handelsplatform Tagomi Trading. Dit meldde een officieel persbericht op 27 maart. Tagomi Trading, een dochteronderneming van Tagomi Holdings, is nu wettelijk bevoegd om virtuele valutamiddelen te verhandelen en geld over te maken. De onderneming mag handelsdiensten aanbieden voor virtuele valuta, waaronder Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) en Bitcoin Cash (BCH). Het moederbedrijf van de onderneming, Tagomi Holdings, werd in december 2018 opgericht door de durfkapitaal firma van PayPal-oprichter Peter Thiel. De onderneming vertegenwoordigt een elektronische bemiddeling voor kapitaalbeheer, rapportage na de handel en bewaarnemingsdiensten. Daarmee is Tagomi Trading een institutioneel aggregatieplatform voor de handel in virtuele valutamiddelen en voert transacties uit op meerdere liquiditeitslocaties, legt de verklaring van DFS uit. Tagomi’s BitLicense acquisitie komt vlak na de recente financieringsronde van $12 miljoen door Tagomi Holdings. De nieuwe groep investeerders bestaat onder andere uit het door Yale gesteunde Paradigm Fund en crypto-industriegigant Pantera Capital. Na de investeringsronde bedroeg de financiering van de onderneming $28 miljoen. Sinds DFS de cryptomarkt in 2015 heeft gereguleerd, heeft de autoriteit 18 BitLicenses toegekend. In november 2018 heeft de regulator een BitLicense uitgegeven aan NYDIG Execution. Dit is een dochteronderneming van de New York Digital Investment Group. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!