Respondenten dienen negatieve adviezen in bij de SEC over Bitcoin ETF

Tussen 13 februari en 12 maart hebben respondenten reacties ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten over de laatste voorgestelde regelwijziging voor het VanEck / SolidX Bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF). Zoals eerder gemeld, had de CBOE haar aanvraag voor een Bitcoin ETF in januari tijdelijk ingetrokken, vanwege de negatieve impact van de sluiting van de Amerikaanse overheid op de operaties van de SEC. Vervolgens diende zij, aan het einde van diezelfde maand, de aanvraag opnieuw in. Op 19 februari kondigde de SEC aan dat de officiële afteltermijn binnenkort zou beginnen voor de goedkeuring of afkeuring van de Bitcoin ETF, waarbij zij aangaven dat zij openstaan voor feedback vanuit het publiek. Er hebben tot nu toe 7 mensen feedback ingediend en 6 van die mensen hebben een negatief advies gegeven aan de SEC over de goedkeuring. Het enige antwoord dat de positieve waarde bevestigt van de Bitcoin ETF is van respondent Sami Santos op 12 maart, die inspeelt op de eerder gegeven reden van de SEC om andere ETF-voorstellen af ​​te keuren:
“Afkeuring van een ETF vanwege manipulatie en de bescherming van beleggers is tegenstrijdig, omdat zonder een beleggingsfonds de belegger vatbaar is om Bitcoins te kopen op ongereguleerde exchanges en hun beleggingen te verliezen.”
Santos ging verder in op het feit dat de goedkeuring van een ETF een grotere marktzekerheid zou creëren door meer “liquiditeit, transparantie en veilige bewaring van activa te bieden die betrouwbaarder zijn voor grote beleggers.” De langste negatieve opmerking was van respondent Sam Ahn op 13 februari. Hij concentreerde zich op het gebrek aan intrinsieke waarde van Bitcoin. Ahn beschuldigt de ETF-aanvragers en de Bitcoin whitepaper van 2008 van “het overdrijven van de complexiteit en ingrijpendheid” van Bitcoin-mining. De formulering van de aanvragers, zo beweert hij, “werkt als een gracht rond het kasteel van Bitcoin-mining en houdt ons weg van de realiteit van Bitcoin.” Andere, beknoptere opmerkingen concentreren zich op het vermeende gebrek aan waarde van Bitcoin als een financieel product, de volatiliteit en de marktmanipulatie. Eén respondent, D. Barnwell, geeft stelt het volgende voor:
“Ik zou de SEC willen vragen om een ​​’watch and wait approach’ aan te nemen. De echte “game changer” is de onderliggende blockchain-technologie en niet de cryptocurrency. En om deze technologie te laten groeien, heeft men geen financieel product nodig dat gebaseerd is op een cryptocurrency.”
Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!