Schokkend rapport laat zien hoeveel fake volume er is

Een nieuw onderzoek van het platform van handelsanalyses, The Tie, geeft aan dat bijna 90% van de gerapporteerde handelsvolumes van cryptocurrency-exchanges mogelijk onjuist is. Dit werd gepubliceerd op maandag 18 maart. Tijdens het onderzoek werden cijfers van 97 verschillende exchanges verzameld. Ze kwamen tot de conclusie dat het overgrote deel van het volume, waarvan beweerd wordt dat het afkomstig is van gebruikers, ‘fake volume’ is. De onthullingen kwamen als resultaat van berekeningen van minder bekende exchanges versus bekende bedrijven, zoals Binance en Kraken. The Tie schreeft het volgende:
“In totaal verdenken wij dat 87% van de exchanges fake volume laat zien en dat er op 75% van de exchanges een vorm van verdachte activiteiten plaatsvindt.” “Als elke exchange gemiddeld het volume per bezoek van CoinbasePro, Gemini, Poloniex, Binance en Kraken zou verwachten, zou het reële handelsvolume van de grootste 100 exchanges gelijk staan aan $2,1 (miljard) per dag. Momenteel wordt dat aantal gerapporteerd als $15,9 (miljard).”
Exchanges krijgen vaak te maken met beschuldigingen van fake volumes. De CEO van Binance, Changpeng Zhao, reageerde als volgt:
“Waarom hebben exchanges fake volume?”
Hij schreef ook:
“(CoinMarketCap) is de website met het hoogste verkeer in deze markt en de grootste doorverwijzer voor alle exchanges. Een hoge ranking op CMC biedt voordelen voor het verkrijgen van nieuwe gebruikers. Maar dit gaat ’ten koste’ van onze ‘geloofwaardigheid’ naar onze pro-gebruikers toe.”
Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!