Follow-up: Coinbase neemt afscheid van Neutrino medewerkers

Brian Armstrong, mede-oprichter en CEO van Coinbase, heeft gezegd dat Neutrino-medewerkers, met eerdere connecties met het controversiële softwarebedrijf Hacking Team, niet meer werkzaam zullen zijn bij Coinbase. Dit zei Armstrong in een officiële blogpost die op maandag 4 maart werd gepubliceerd. De eerdere berichtgeving van CryptoBenelux rond Neutrino, gaf aan dat er veel controverse was omtrent de overname. Dit vanwege de achtergronden van belangrijke Neutrino-medewerkers. De onderneming zou spyware hebben verstrekt aan internationale wetshandhavingsinstanties, bedrijven en regeringen. Reagerend op de verontwaardiging van de crypto-gemeenschap over de connecties van het Hacking Team, heeft Armstrong zijn officiële verklaring gegeven, die toegeeft dat “terwijl we goed naar de technologie en veiligheid van het Neutrino-product hebben gekeken, hebben we niet alles geëvalueerd vanuit het perspectief van onze missie en waarden als een crypto-bedrijf.” Vervolgens verklaarde hij:
“Samen met het Neutrino-team hebben we een overeenkomst bereikt: Degenen die eerder bij Hacking Team werkten (ondanks het feit dat ze momenteel geen banden hebben met Hacking Team), zullen het team verlaten.”

Ander nieuws van Coinbase

Naast de ontwikkelingen omtrent Neutrino, heeft de Amerikaanse exchange naar verluidt een veteraan van Amazon Web Services aangetrokken om staking- en governance-oplossingen te ontwikkelen voor de crypto-bewaardiensten van Coinbase. Dit nieuws werd gemeld op maandag 4 maart door The Block. Youngblood is naar verluidt ook de oprichter en CEO van crypto firm Blockscale, evenals blijkbaar betrokken bij Tezos meetups en de Tezos Stack Exchange.
“Luke is de oprichter en CEO van Blockscale, een vroege pionier op het gebied van blockchain– en cryptotechnologieën. In 2018 hielp hij met de lancering van het Tezos-netwerk door de infrastructuur voor de Tezos Foundation te creëren, en het werd de grootste, gedecentraliseerde, proof-of-stake validator ter wereld.”
Coinbase Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!