Coinbase: vorige leveranciers verkochten gebruikersgegevens aan externe partijen

De directeur van institutionele verkoop van Coinbase, Christine Sandler, heeft de controversiële acquisitie van de blockchain intelligence-organisatie, Neutrino, verdedigd. In een interview met het financiële nieuwszender Cheddar op vrijdag 1 maart zei Sandler dat eerdere klantgegevensleveranciers Coinbase-gebruikersgegevens aan externe partijen verkochten.

We moesten de huidige providers verlaten

Coinbase kondigde op 19 februari de acquisitie van Neutrino aan, waarbij werd aangegeven dat het gebruik zou gaan maken van de geavanceerde blockchain-analysetools, anti-witwas procedure en Know Your Customer-technologie van Neutrino.Deze zet werd al snel controversieel, omdat de mede-oprichters van Neutrino in het verleden betrokken waren bij het commerciële softwarebedrijf Hacking Team, waarvan de spyware naar verluidt is gebruikt door onder andere internationale regeringen en wetshandhavingsinstanties.Als reactie op deze ontdekking, zei Sandler dat het belangrijk was om hun huidige providers te verlaten vanwege het verkopen van gegevens:
“We zijn ons bewust van de achtergronden van enkele van de mensen die betrokken waren bij Neutrino. Het was belangrijk voor ons om van onze huidige leveranciers af te stappen. Ze verkochten klantgegevens aan externe partijen en het was voor ons belangrijk om hier controle over te hebben. Daarnaast was het belangrijk voor ons om technologie te bezitten die we kunnen gebruiken om de gegevens veilig te stellen en onze klanten te beschermen.”
Ze ging verder met het vertellen dat de technologie van Neutrino “echt toonaangevend en best-in-class is”.

XRP listing

Sandler gaf ook een reactie op de listing van XRP. Sandler gaf aan dat Coinbase’s overname van makelaar-dealer Keystone het platform in staat stelt om effecten te listen, en voegt toe:
“Er was een vloedgolf van interesse voor het listen van XRP. Er werd gespeculeerd of de activa wel of niet als een effect zou worden geclassificeerd. We zijn geen effectenadvocaten, maar er zijn dwingende argumenten vanuit beide kanten.”
CoinbaseBen je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.