De Russische president Poetin wil crypto regulering vóór juli 2019

De Russische president Vladimir Poetin heeft de overheid een deadline gegeven om de reguleringen voor de crypto-industrie goed te keuren. Het document werd op 27 februari openbaar gemaakt op de officiële website van de president van Rusland, Kremlin.ru. Poetin wil dat de overheid nog voor juli 2019 cryptocurrency regulatie realiseert. De president heeft de Raad van de Federatie van Rusland en het lagerhuis de Federale Assemblee van Rusland (Russische Doema) verplicht om de reguleringen goed te keuren tijdens de voorjaarszitting van 2019. Het document vereist de goedkeuring van federale wetgeving die gericht is op de ontwikkeling van de digitale economie. De regulering van civielrechtelijke digitale nederzettingen hoort hier ook bij. De wetgeving moet ook een regelgevingskader voor digitale financiële activa bevatten en ook meer financiële middelen aantrekken op basis van digitale technologieën, aldus het document. Poetin herhaalt zijn eerdere statement in 2018. Hij vroeg toen aan de overheid om tegen juli 2018 regelgeving op te stellen voor de handel in Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies, initiële muntaanbiedingen (ICO’s) en crypto-mining. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!