Bitcoin gaat naar nul volgens BCG Digital Ventures oprichter

Tijdens het World Economic Forum, zei de oprichter van BCG Digital Ventures, Jeff Schumacher, dat hij denkt dat de prijs van Bitcoin (BTC) uiteindelijk naar nul gaat.

Bitcoin heeft geen waarde

Schumacher is een bekende investeerder en wordt gezien als een veteraan in de ruimte. Hij vertelde een CNBC-panel dat hij geloofde dat Bitcoin geen waarde heeft en dat het nutteloos was als valuta. In plaats daarvan is hij veel meer geïnteresseerd in blockchain technologie als geheel. Andere panelleden waren onder meer Ripple’s Brad Garlinghouse, Silver Lake Partners medeoprichter Glenn Hutchins en 500 Startups Partner, Edith Yeung. Ze bespraken, ontleedden en debatteerden over de toekomst van blockchain technologie. Alle panelleden waren het erover eens dat de blockchain technologie de toekomst van applicaties en financiën zal bevorderen. Schumacher benadrukte echter dat Bitcoin weliswaar een geweldige technologische ontwikkeling is, maar dat het geen intrinsieke waarde heeft. Hij zei:
“Ik geloof echt dat de prijs naar nul zal gaan. Ik vind het een geweldige technologie, maar ik geloof niet dat het een valuta is. Het is nergens op gebaseerd.”

Andere meningen

Niet iedereen was eens met deze voorspelling van Schumacher. Glenn Hutchins, medeoprichter van Silver Lake Partners, zei het volgende:
“Het kan zijn dat de rol van Bitcoin gaat veranderen naar store-of-value.”
Hij voegde er ook aan toe dat zijn voornaamste zorg niet de prijs van Bitcoin was, maar de vooruitgang van de onderliggende blockchain technologie.
“Ik ben veel minder geïnteresseerd in beleggen rond Bitcoin als een valuta-eenheid, een valuta-equivalent of zelfs de blockchain als een boekhoudkundig grootboek. Ik denk veel meer aan de protocollen.”
Yeung stelde dat blockchain adoptie het snelst zal plaatsvinden op het gebied van betalingen, met name in Azië. Garlinghouse zei dat hij verwachtte dat de blockchain technologie in ongeveer vijf jaar wijdverspreid zou worden toegepast, terwijl Schumacher 3 jaar zei. Het was echter Hutchins die de spijker op de kop sloeg:
“Het maakt mensen/consumenten het niet uit of er blockchain technologie wordt gebruikt, ze willen gewoon een beter product.”
Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!