Zwitserse Bank Falcon lanceert crypto portemonnee

Het in Zwitserland gevestigde Falcon Private Bank gaat ondersteuning aanbieden voor directe overdrachten en opslag van geselecteerde cryptocurrencies. Dit meldde een officieel persbericht gepubliceerd op 21 januari. De bank heeft bekendgemaakt dat zowel particuliere als institutionele investeerders nu direct cryptocurrencies kunnen versturen naar en van hun eigen Falcon wallets. Daarnaast kan crypto omgewisseld worden in fiat geld. Falcon zal volgens de bron in het begin alleen vier grote cryptocurrencies ondersteunen: Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH) en Litecoin (LTC). In het persbericht vertelt de private bank ook over zijn “eigen bewaarsoplossing” waarvan beweerd wordt dat deze veilige opslag van digitale activa biedt. Falcon’s eigen bewaaroplossing is gecontroleerd en onderzocht door externe partijen, aldus de onderneming. De bank geeft ook aan dat de cryptodienst voldoet aan de lokale voorschriften tegen witwassen en Know Your Customer. Falcon Private Bank werd in juli 2017 voor het eerst geautoriseerd om blockchain-gebaseerde activa te beheren. Dit gebeurde na goedkeuring van de Zwitserse financiële toezichthoudende autoriteit (FINMA). Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.