Bitcoin geldautomaten

Man opgepakt na aankoop wapen met Bitcoin

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Een Schotse man van 48 jaar is veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf vanwege het gebruik van Bitcoin (BTC) om illegale vuurwapens op het dark web te kopen. Volgens de plaatselijke politie spendeerde David Mitchell, meer dan £2.000 ($2.570) aan cryptocurrency om een Glock 9mm, geluiddemper en munitie te kopen.

Bloomberg meldt dat Mitchell het illegale vuurwapen op het dark web heeft gekocht en heeft geprobeerd om het vanuit de Verenigde Staten naar Schotland te laten verzenden. Het pakket werd echter onderweg onderschept. In plaats daarvan werd een nepwapen naar zijn kantoor verstuurd door agenten die hem hierna hebben achtervolgd.

Daaropvolgend bestormden politieagenten het huis met een huiszoekingsbevel en vonden het nepwapen verborgen onder een bank. hij werd vervolgens gearresteerd en beschuldigd van illegaal wapenbezit. Hij verscheen voor het gerecht op 5 december 2018, waar hij schuldig pleitte aan 3 tellingen van vuurwapenbezit. Op 14 januari werd hij veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf.

Ik wilde alleen zien of het daadwerklijk kon

Tijdens de zitting heeft de advocaat van Mitchell tegen de rechtbank gezegd dat, hoewel hij in het verleden een depressie en andere gedragsproblemen heeft gehad, absoluut geen plannen had om het vuurwapen te gebruiken om iemand te verwonden. Volgens de verdediging voerde hij de betaling alleen uit om te zien of daadwerkelijk echt kon. Ook heeft Mitchell geen eerdere veroordelingen gehad en door zijn werkgever werd hij als zeer betrouwbaar en van grote waarde beschreven.

Lees hier onze andere Bitcoin artikelen

Bitcoin investeerder verliest $1 miljoen. Klik hier voor dit artikel.
Bitcoin zal de wereld veranderen volgens Tim Draper. Klik hier voor dit artikel.

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN