Bitcoin investeerder verliest $1 miljoen

Een Bitcoin (BTC) investeerder die $1 miljoen heeft verloren in de bear market heeft er nog steeds vertrouwen in dat de oorspronkelijke cryptocurrency een ‘goede zaak’ is. Peter McCormack waarschuwt daarentegen andere investeerders om voorzichtiger te zijn met hun geld. “Ik wou dat ik al mijn geld eruit had gehaald voordat de bubbel barstte”, schreef McCormack in The Guardian. “In het verleden heb ik geld verdiend door hard te werken en heb er meer van genoten”.

‘Te verstrikt in de hype’

Tot 2016 had ik in Londen een reclamebureau. Op ons hoogtepunt waren we erg succesvol; Ik had een team van 35 mensen, een omzet van £3m en een bedrijfsruimte in Covent Garden. Toen het bureau failliet ging, besloot ik te investeren in bitcoin. Hij vertelde dat hij begon met een initiële investering van £5.000 (US $6.400). Naarmate de prijzen omhoog gingen, kocht hij nog meer BTC. Toen de waarde van zijn bezit in het voorjaar van 2017 steeg tot $300.000, was McCormack verslaafd.
“Naarmate de opwinding groter werd, raakten steeds meer mensen betrokken en vormden ze de voorwaarden voor een bubbel. Maar vele van gingen te veel op in de hype om voorzichtig te zijn.”
Tegen december 2017 toen de bitcoin prijs steeg tot bijna $20.000 was zijn portemonnee in een rap tempo gestegen tot $1,2 miljoen. Evenals andere newbie investeerders die snel rijk worden, maar onvoldoende geldbeheervaardigheden hebben, gaf McCormack zonder zorgen geld uit. Ik was over de hele wereld op reis om interviews te maken voor mijn podcast. Ik nam vrienden mee  naar dure restaurants en kocht dure cadeaus voor mijn gezin.

Ik heb het grootste deel van mijn Bitcoin verkocht

In januari 2018 daalde de bitcoin prijs enorm snel. Mede hierdoor verloor Peter McCormack het grootste deel van zijn geld. Afgezien van zijn schokkende ervaring, gelooft McCormack nog steeds dat bitcoin waardevol is. Het viel hem bijvoorbeeld op dat vrouwen in Afghanistan geen bankrekeningen mogen openen, maar nog steeds kunnen werken en betaald kunnen worden in bitcoin. “Ik concentreer me nu vooral op de vraag hoe bitcoin kan helpen een steeds veranderlijkere wereld te stabiliseren”, zegt hij. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!