Tabakswinkels in Parijs gaan Bitcoin verkopen

Verschillende tabakswinkels in Parijs zijn begonnen met het verkopen van Bitcoin (BTC). Deze Bitcoins kunnen aangekocht worden door met fiat te betalen. Dit ondanks de onzekerheid in de regelgeving. Dit meldde Reuters op dinsdag 8 januari.

Experiment

In het artikel van Reuters, wordt geschreven dat er Bitcoin gekocht kan worden bij 6 tabakswinkels in de Franse hoofdstad. Het rapport van het Franse tijdschrift, Capital, beweert echter dat er maar liefst 24 winkels zijn die meedoen aan het experiment. Volgens Capital kunnen klanten voor 50, 100 of 250 euro aan BTC kopen. De klanten krijgen vervolgens een QR code mee die kan worden gebruikt om de BTC te verkrijgen op de website van Keplerk. Keplerk betaald een vergoeding van 7% voor elke betaling en hiervan gaat 1,25% naar de tabakswinkel. Keplerk is een Franse aanbieder van crypto-wallets en ondersteund dit experiment. Adil Zakhar, mede-oprichter van Keplerk, zei tegen Reuters dat hij van plan is om in februari het project uit te breiden naar 6.500 tabakswinkels.

Geen akkoord

In november 2018, heeft de Franse tabaksfederatie toestemming gekregen, van de Franse Prudential Supervision and Resolution Authority (ACPR), om Bitcoin in tabakswinkels te verhandelen. Echter op dezelfde dag dat dit nieuws naar buiten kwam, ontkende de centrale bank van het land het nieuws, en zei dat het geen akkoord gegeven had. Daarnaast stelde de AMF dat PAYSAFEBIT SASU, de juridische entiteit achter Keplerk, geen vergunning gehad heeft van de Franse autoriteiten. Desalniettemin meldt Reuters dat de Franse regering geen verbod op het verkopen van Bitcoin in tabakswinkels heeft opgelegd. Frankrijk blijft blijk geven van een gemengde houding ten opzichte van cryptocurrencies. In december plaatste de AMF bijvoorbeeld een blacklist met vier crypto-gerelateerde websites. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!